Dulang Hantaran Perkahwinan Dari Qemaih Design


  • Sumo

Inginkan sesuatu kelainan bagi gubahan hantaran perkahwinan anda?

Jika dulu-dulu dulang hantaran dari tembaga sering digunakan. Ianya tahan lasak tapi sangat berat. Semakin lama ianya makin kurang digunakan. Mungkin harganya agak mahal kot. Kemudian ianya diganti oleh dulang aluminium yang lebih ringan. Masalahnya dulang aluminium ini mudah tumbang jika isi di dalamnya berat. Ada juga yang menggunakan kotak kaca dan sebagainya.

Sekarang anda mempunyai satu lagi pilihan yang menarik. Anda boleh mendapatkan dulang hantaran diperbuat dari kayu untuk meletakkan barangan hantaran anda. Dulang handmade ini dihasilkan oleh Qemaih Design yang giat menghasilkan barangan dari kayu.

Setiap dulang berukuran 30cm x 30 cm x 9 cm. Ia dihasilkan menggunakan 99% kayu palet pine yang dikitar semula dan tidak pernah menggunakan kayu baru. Ini kerana kayu kitar semula mempunyai nilai astetik yang tinggi, disamping menjaga alam sekitar dan kos bahan yang rendah juga mampu menghasilkan produk yang bermutu tinggi.

Untuk sebarang pertanyaan lanjut sila lawati Facebook Qemaih Designdulangkayu dulangkayu2 dulangkayu3
Penulis adalah principal fotografer untuk NikHamidi Photography yang merupakan jurugambar perkahwinan di sekitar Kuala Lumpur, Selangor, Pahang, Melaka, Negeri Sembilan dan Perak. Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan pakej fotografi perkahwinan 2016 sila hubungi nombor 0173749707/0163937067 (whatsapp available).