Pelamin Pilihan 2015 Part 1


  • Sumo

Kita sudah pun hampir sampai ke penghujung tahun 2015. Terimakasih yang tak terhingga dari Nik Hamidi Photography untuk semua pelanggan-pelanggan kami. Kepada pengantin-pengantin yang melangsungkan perkahwinan di tahun 2015 tahniah kami ucapkan.

Dalam banyak-banyak majlis persandingan yang telah kami cover sebagai jurugambar perkahwinan sepanjang tahun 2015, kami begitu tertarik dengan pelamin di majlis persandingan Aalif dan Fareeza. Pelamin berkonsep alam sekitar dan taman dengan latar belakang hijau seperti rumput. Hiasannya pula berupa burung-burung berterbangan.  Di kiri dan kanannya pula dihiasi dengan bunga-bungaan.

Sebagai jurugambar saya sukakan pelamin ini atas sebab berikut:

  1. Pencahayaan – tiada chandelier digunakan dibelakang pengantin. Ini bermakna tiada gangguan backlighting. Hanya lampu berwarna digunakan dibelakang. Ianya diletakkan dibawah paras kerusi dan warnanya tidak terlalu kuat. Minimal color casting dihasilkan. Jika adapun kelemahan ialah lampu spotlight di depan pelamin yang kadang-kadang menghasilkan bayang yang kuat. Saya terpaksa adjust hala lampu ini beberapa kali bagu mengurangkan gangguan.
  2. Ruang – Tiada pasu bunga besar diletakkan di kiri-kanan di depan kerusi pelamin.  Ini memberikan ruang secukupnya untuk group photo.
  3. Tirai putih – Beberapa tirai putih menegak yang disusun di kiri-kanan pelamin memberikan satu kesan yang menarik dan simbolik.

Anda boleh juga saksikan gambar-gambar lain dari majlis ini di posting: majlis bertandang Aalif & Fareeza

RcptnAalif-13 ws RcptnAalif-14 ws RcptnAalif-15 ws RcptnAalif-21 ws RcptnAalif-24 ws RcptnAalif-115 ws RcptnAalif-126 ws RcptnAalif-141 ws

RcptnAalif-380 ws
RcptnAalif-413 ws