Tag Archives: kuala lumpur


Melompat di Hari Jadi


Bila sebut majlis harijadi biasanya kita akan membayangkan satu suasana kawan-kawan datang bawa hadiah, mingle around disulami dengan game. Bagi yang ada bajet lebih sikit bolehlah dapatkan badut buat persembahan dan magic show. Highlightnya adalah upacara memotong kek dan tiup lilin. Namun sekarang dah ada banyak pilihan untuk meraikan harijadi […]

Majlis Resepsi 2 – Dr Aina & Dr Ibrahim


Majlis resepsi kali kedua untuk pasangan Dr Aina dan Dr Ibrahim telah diadakan di Tropicana Golf & Country Resort, Petaling Jaya. Majlis berlangsung meriah di Ballroom kelab golf tersebut dengan dihadiri ramai tetamu. Untuk majlis resepsi ini pengantin lelaki mengenakan sepasang suit berwarna hitam lengkap dengan bowtie manakala pengantin perempuan […]

Majlis Resepsi 1 Dr Aina & Dr Ibrahim


Dalam posting yang lepas saya siarkan tentang majlis akad nikah Aina & Ibrahim di Wisma PKPS, Shah Alam. Kali ini saya teruskan pula dengan majlis resepsi mereka yang diadakan pada hari dan tempat yang sama. Selesai saja majlis akad nikah kedua mempelai dibawa ke Grand Bluewave Hotel Shah Alam untuk […]

Majlis Resepsi Mimi & Alif


Ini foto dari  job pada bulan Ogos 2016 juga. Majlis resepsi ini diadakan pada hari yang sama dengan akad nikah. Client: Mimi & Alif Majlis: Resepsi Lokasi: Bangi Golf Resort Penulis merupakan jurugambar perkahwinan yang beroperasi di Damansara, Kuala Lumpur. Jika ada sebarang pertanyaan atau tempahan untuk fotografi perkahwinan, pertunangan, harijadi, aqiqah […]

Cendol Songkok Tinggi


Di dalam sesebuah majlis perkahwinan tentunya hidangan untuk para tetamu menjadi salah satu elemen penting yang diberi perhatian oleh tuan punya majlis. Hidangan standard yang sering kita lihat tentulah nasi minyak, nasi beriani, nasi hujan panas, juga nasi putih disamping lauk pauk istimewa seperti ayam masak merah, rendang daging, acar […]

Fashion Photography – Tudung Kanak-kanak


Selain dari fotografi perkahwinan saya juga menerima permintaan untuk membuat fotoshoot fesyen. Untuk posting kali ini saya memaparkan gambar-gambar yang diambil untuk Safiyah Collection. Produk kali ini merupakan koleksi tudung kanak-kanak yang diusahakan oleh pasangan muda iaitu Encik Sani dan isterinya Puan Nieza. Model yang ditampilkan pula tak lain dan […]

Promosi Pakej Fotografi Perkahwinan Ramadhan 2016


NIKAH DAN SANDING SATU ALBUM MANA CUKUP. KENALAH DUA ALBUM KAN. ______________________________________________________________ Gambar banyak yang cantik-cantik. Kalau satu je album banyak yang terpaksa kena tolak tepi. Sayang la pulak kan. Nanti ada yang kecik hati gambar tak masuk dalam album. Habis tu macam mana ya? Nak book pakej dengan dua […]

Pakej Fotografi Perkahwinan Murah 2016

Syawal 1437 Hijrah Fashion Showcase by Bahari Asyek – Segmen 3


Setelah melihat koleksi pakaian untuk Hari Raya yang diperagakan dalam segmen 1 dan 2, sekarang siarkan pula busana-busana cantik dari butik Bahari Asyek dalam segmen yang terakhir. 10 pasang pakaian lagi diperagakan oleh model-model cantik. Bagi mendapatkan koleksi yang cantik ini silalah berkunjung ke butik Bahari Asyek di Lot F10C, […]

Kebaya Puteri Perak dengan fabrik brocade

Syawal 1437 Hijrah Fashion Showcase by Bahari Asyek – Segmen 2


Ini merupakan bahagian kedua dari pertunjukan fesyen koleksi Hari Raya Aidilfitri 2016 dari Bahari Asyek. Ia menampilkan 10 pasang lagi pakaian hasil rekaan Bahari Asyek. Bagi mendapatkan koleksi yang cantik ini silalah berkunjung ke butik mereka di Lot F10C, 1st Floor, Plaza Shah Alam (bersebelahan dengan Hotel Concorde Shah Alam). […]

Kebaya empat dara dari broked india

Syawal 1437 Hijrah Fashion Showcase by Bahari Asyek – Segmen 1


Selain dari mengambil gambar untuk majlis perkahwinan, saya juga melibatkan diri dalam fotografi untuk dunia fesyen. Dengan perkembangan pesat dalam industri fesyen di Malaysia, ianya merupakan satu subjek fotografi yang amat menarik untuk dirakam dengan kamera. Baru-baru ini saya telah diberi peluang untuk menjadi jurugambar rasmi oleh butik pakaian tradisional […]