Tag Archives: kuala lumpur


Off Camera Flash


Biasanya untuk shoot majlis perkahwinan saya cuma membawa satu light stand. Itupun biasanya cuma digunakan untuk outdoor photoshoot sahaja. Di lokasi perkahwinan seperti di dewan mahupun rumah saya biasanya hanya menggunakan on camera speedlight. Ini adalah bagi memudahkan dan mempercepatkan pergerakan. Maklumlah kalau shoot wedding ni kita tak ada banyak […]

Rafiq & Atikah – Wedding Outdoor Photoshoot


Maaf lah ya. Baru sempat nak sambung tentang majlis perkahwinan Rafiq & Atikah. Posting sebelum ini saya hanya paparkan gambar-gambar dari majlis resepsi mereka di Kompleks Sukan Sri Delima, Kepong. Kali ini kita lanjutkan pula kepada sesi outdoor photoshoot mereka pula. Memang rata-rata pengantin hari ini akan meminta jurugambar perkahwinan […]

Majlis Perkahwinan Rafiq & Atikah


Dalam tak sedar rupanya dah agak lama saya tak update blog ini. Bukannya malas, tapi masa memang tak mengizinkan. Memang bila masuk tahun 2018 hari tu saya berkobar-kobar dengan azam untuk update blog sekurang-kurangnya setiap dua minggu. Tapi malangnya azam entah ke mana. Baiklah untuk kick start semula habit yang […]

Newborn Photoshoot


Selain dari aktif mengambil gambar untuk majlis perkahwinan, saya juga menerima permintaan untuk mengambil gambar bayi yang baru lahir. Job ini adalah untuk tahun 2017 yang belum sempat saya kongsikan di sini akibat kesibukan. Sebenarnya saya pernah mengambil gambar Jasmine dan keluarganya dalam maternity photoshoot kira-kira sebulan sebelum dia melahirkan […]

Wedding Photography di Taman Saujana Hijau


Saya dah lama dengar tentang kecantikan Taman Saujana Hijau ni. Kawasan taman yang berbukit dengan tumbuhan yang cantik. Selalu juga lihat gambar-gambar di internet. Namun begitu sebagai jurugambar perkahwinan kali pertama saya menjejakkan kaki ke sana ialah pada bulan November 2016. Ketika itu saya cover majlis perkahwinan antara Nurain dan […]

Double Wedding Part 1 – Akad Nikah Yong Safiah & Shahril


Alhamdulillah. Diberi kepercayaan untuk cover double wedding dua beradik yang cantik manis iaitu Yong Safiah dan Yong Fasiha di Rawang. Tugasan pertama ialah untuk majlis akad nikah Yong Safiah dan Shahril. Majlis diadakan di rumah pengantin perempuan di Taman Bersatu, Rawang. Rumah tepi tasik, jadi lepas nikah dapatlah shoot di […]

Haq & Nadhirah di Tasik Titiwangsa


Ni satu lagi job lama yang tak sempat saya nak kongsikan di blog sebelum ini. Saya nak kongsikan hasil dari job wedding ini sebab kawasan sekitar Tasik Titiwangsa memang sentiasa memberikan hasil terbaik untuk photoshoot. Ini merupakan photoshoot majlis bertandang. Saya deal dan close job ni masa shoot majlis sebelah […]

Majlis Resepsi Salina & Zaki


Dalam kesibukan menyiapkan album-album pelanggan ada juga sesetengah job yang saya terlupa kongsikan di blok ini. Jika sebelum ini saya pernah kongsikan tentang majlis akad nikah Salina dan Zaki di Masjid Usamah Zaid Wangsa Maju dengan tembok kuningnya. Kali ini kita beralih pula ke majlis resepsi Salina dan Zaki. Majlis […]

Majlis Akad Nikah di Masjid Usamah Zaid, Wangsa Maju


Semasa membelek-belek gambar lama di dalam facebook terjumpa gambar-gambar dari majlis akad nikah Salina dan Zaki yang diadakan Masjid Usamah Zaid, Wangsa Maju. Apa yang menarik tentang masjid ini ialah ruang di bahagian bawah yang menjadi tempat aktiviti. Ruang ini dijadikan tempat makan ketika majlis akad nikah tersebut. Saya difahamkan […]

Majlis Akad Nikah Nadiah & Amran


Perkahwinan Nadiah & Amran merupakan salah satu majlis yang paling saya ingati sepanjang tahun 2016. Ianya berlangsung pada penghujung tahun dengan majlis akad nikah pada 17 Disember 2016 dan diikuti dengan majlis resepsi pada malam esoknya iaitu 18 Disember 2016. Majlis akad nikah pada 17 Disember diadakan di Kelab Rahman […]