All posts by admin


I am a freelance photographer base in Kuala Lumpur. Specialise in Wedding Photography. I also cover other event such Corporate, Birthday, other special occassion, potraiture etc.

Foto Perkahwinan – Oktober 2022


Sekali lagi saya mengambil masa agak lama untuk update di sini lantaran kesibukan menyiapkan album-album pelanggan yang begitu banyak. Syukur atas rezeki dariNya setelah berhempas-pulas mengharungi gelora Covid19. Kali ini saya postkan majlis perkahwinan Syahirah & Azlan yang berlangsung di NC Event Space, Lestari Perdana. Kedua-duanya merupakan anggota pasukan keselamatan […]

perkahwinan melayu

Majlis Resepsi Firdaus & Syafeqah


Lama sangat dah rasanya saya tinggal dan tak update blog ni. Bukan malas.. atau takde job nak update, tetapi oleh kerana kesibukan yang melampau. Hari ini saya kuatkanlah semangat untuk update content di sini setelah beberapa bulan senyap. Apa kata saya mulakan dengan job pada awal 2022 iaitu majlis resepsi […]

Chakoi dan Pau Goreng Sedap


Baru-baru ini saya ada cover satu majlis perkahwinan di NC Event Space di Seri Kembangan sebagai jurugambar. Pengantinnya adalah Safwan & Nini. Seperti biasa untuk skop pertama saya akan ambil gambar terperinci kelengkapan perkahwinan seperti pelamin, meja makan, tanda nama, banner, makanan dan segala mak nenek details. Kemudian beralih pula […]

Akad Nikah PKP – Atifah & Zuhri


Ini adalah majlis akad nikah yang pertama saya rakamkan dalam suasana PKP. Ketika itu buat pertama kalinya PKP baru saja diisytiharkan di seluruh negara akibat penularan wabak Covid19. Namun pasangan pengantin ini dapat juga menjalankankan akad nikah dalam suasana SOP yang ketat dan hanya dihadiri tidak lebih 20 orang pada […]

Suasana Majlis Perkahwinan Semasa Wabak Covid19


Dalam posting yang lepas saya ada kongsikan tentang SOP untuk mengadakan majlis perkahwinan dan keraian disepanjang tempoh PKPP. Kali ini saya ingin berkongsi gambar-gambar dari majlis sepanjang PKPP yang sempat saya ambil sebelum majlis sosial di Selangor tidak dibenarkan semula akibat peningkatan wabak Covid19 di negeri Selangor. Banyak syarat-syarat yang […]

SOP Am Penganjuran Majlis Sosial PKPP


Apabila pandemik Covid19 melanda dunia, negara kita tidak terkecuali menerima kesan dari penyebaran penyakit tersebut. Ianya telah merubah sama sekali cara dan gaya hidup kita. Aktiviti pekerjaan, sukan serta sosial turut terkesan. Majlis sosial seperti majlis perkahwinan, keraian dan juga harijadi pada asalnya tidak dibenarkan ketika awal Perintah Kawalan Pergerakan […]

Perkahwinan Dua Pasang Pengantin


Ada pelanggan yang bertanya saya jika majlis perkahwinan yang melibatkan dua pasangan pengantin saya caj macam mana? Soalan yang sama juga ada ditanya oleh beberapa jurugambar terutama yang baru berkecimpung dalam bidang ini. Jawapannya mudah sahaja. Jika cover untuk dua pasangan, maka caj adalah dua kali caj yang biasa anda […]

Hafiz & Najwa di Istana Budaya


Senibina Istana Budaya atau ringkasnya IB tidak dapat dinafikan keindahannya. Begitu juga dengan teknologi pentasnya yang bertaraf dunia. Semenjak ia dibuka baru 3 kali saya berpeluang masuk ke situ iaitu menonton konsert Wings, konsert Search dan juga teater musikal Siti Di Alam Fantasi. Memang canggih. Untuk posting kali ini kita […]