© Copyright 2016
NikHamidi Photography

Tag Archives: Temerloh


Majlis Akad Nikah Nina & Azizi


Kali ini saya dapat job di Jengka pulak. Akad nikah dan bersanding pada hari yang sama. Oleh kerana pada hari sebelumnya saya cover wedding photography di Serdang, Selangor saya terpaksa bertolak ke Jengka selepas solat subuh pada hari majlis. Di pertengahan jalan perut buat hal pulak. First stop di RnR […]

Akad Nikah

Majlis Bertandang – Izhar & Hajar


Siapa kata di Jengka tak ada tempat cantik untuk outdoor? Majlis bertandang ini diadakan di Felda Lepar, Jengka, Pahang. Seminggu sebelum majlis Izhar a.k.a. Along berjumpa dengan saya. Salah satu `masalah’ yang disebutkan ialah tak tau kat mana nak shoot outdoor. Katanya di Jengka mana ada tempat menarik. Saya bagi […]

Jurugambar Perkahwinan

Majlis Bertandang Zehan & Aiza


Pada 31 Mei 2014 saya telah menyelesaikan tugasan untuk fotografi perkahwinan Zehan dan Aiza di Temerloh, Pahang. Majlis perkahwinan tersebut merupakan sambutan untuk sebelah Aiza iaitu majlis akad nikah dan resepsi yang dilangsungkan satu hari. Anda boleh lihat link tersebut di sini. Majlis bertandang sebelah lelaki hanya dilangsungkan kira-kira tiga […]

Wedding Photography

Jentolak Di Tebing Sg Pahang


Kadang-kadang apabila selesai tugasan fotografi perkahwinan saya tidak terus balik. Ini terutama sekali jika di tempat tersebut terdapat subjek menarik untuk fotografi. Baru-baru ini ketika mengemaskan barangan setelah selesai fotografi perkahwinan di Temerloh, saya tertarik melihat jentolak di kuari pasir di tebing Sungai Pahang. Pada waktu itu walaupun agak lewat […]

Jentolak II

Fotografi Perkahwinan di Temerloh & Mentakab


Baru-baru ini sekali lagi saya berpeluang balik kampung untuk menjadi jurugambar satu majlis perkahwinan di Temerloh. Pasangan pengantin saya pada kali ini adalah Juhaiza & Edzhan. Majlis berlangsung di Kampung Buntut Pulau. Di Temerloh ni memang ada beberapa kampung dengan nama yang eksotik. Selain dari Buntut Pulau ada juga Kg […]

Jurufoto

Fotografi Bertandang Amin & Nadia di Temerloh


Pada penghujung 2012 saya sekali lagi mendapat tugasan untuk merakamkan foto perkahwinan di Temerloh. Ini merupakan job fotografi yang ketiga di Temerloh sepanjang tahun 2012. Namun kali ini ianya lebih jauh sedikit iaitu di Jengka. Majlis tersebut merupakan majlis bertandang bagi pasangan Mohd Amin dan Nadia Asyikin. Sebagaimana majlis-majlis perkahwinan […]

Selamat Datang 2013, Memori Indah 2012


  Diam tak diam nampaknya kita dah pun masuk ke tahun 2013. Cepat betul rasanya masa berlalu. Baiklah, sebagai pembuka 2013 ni rasanya eloklah jika saya singkap kembali sorotan sepanjang tahun 2012 yang telah pun meninggalkan kita. Kalender fotografi untuk tahun 2012 dibuka seawal 1 Januari 2012 dengan fotoshoot majlis […]

Majlis Perkahwinan Nazimatul Azma & Leftenan Zulfadly


Baru-baru ini saya balik kampung lagi di Temerloh untuk fotografi perkahwinan Nazimatul Azma dan juga Leftenan Zulfadly. Majlis berlangsung di Felda Jenderak Utara yang letaknya kira-kira 35km dari bandar Temerloh. Nazimatul ni sebenarnya saya pernah jumpa semasa saya menjalankan fotografi untuk Uya dan Rayza di Temerloh pada awal tahun 2012. […]

Fotografi Perkahwinan – Uya & Rayza – Wedding Day


Seperti yang saya janjikan dalam posting yang lepas, hari ni saya poskan pula foto perkahwinan Uya & Rayza dihari persandingan mereka pada 5 Feb 2012 iaitu tarikh yang sama dengan sambutan Maulidur Rasul.   Majlis persandingan telah diadakan di Dewan Serbaguna Taman Seri Semantan, Temerloh, Pahang. Sebagaimana majlis akad nikah, rakan-rakan […]

Fotografi Perkahwinan – Majlis Akad Nikah Uya & Rayza


Sudah agak lama saya tidak berpeluang membuat fotografi perkahwinan di kampung saya iaitu Temerloh. Peluang tersebut akhirnya muncul bila saya mendapat assignment untuk perkahwinan Uya dan Rayza (Safura dan Rezza) di Temerloh pada 4 dan 5 Februari yang lepas.   Majlis tersebut berlangsung pada hari yang sama sepupu saya berkahwin […]