Tag Archives: Putrajaya


Senibina dan Fotografi Perkahwinan


Dalam kita mengambil gambar perkahwinan, tak kiralah akad nikah mahupun majlis resepsi pastinya latar belakang turut memainkan peranan penting dalam mencorakkan gambar yang terhasil. Latar belakang terbentuk dari pelbagai elemen. Ada alam semulajadi, ada persekitaran yang sesak, ada orang ramai, ada lautan dan macam-macam lagi. Ada juga yang suka latarbelakang […]

Afifi & Afida – Majlis Bertandang


Salah satu soalan yang sering diutarakan semasa shoot wedding ialah, “Nanti outdoor nak shoot kat mana?”. Kalau nak dikirakan kita memang mempunyai banyak pilihan. Tetapi kadang-kadang ada juga kekangan seperti faktor mengejar masa, cuaca dan juga jarak serta trafik jem. Oleh itu untuk majlis ini yang diadakan di dewan Kolej […]

Majlis Resepsi Perkahwinan di Pullman Putrajaya


Dalam posting yang lepas saya ada kongsikan tentang majlis akad nikah dan juga outdoor photoshoot untuk pasangan Nadiah & Amran. Penutupnya untuk pasangan ini saya nak kongsikan gambar-gambar perkahwinan mereka sempena majlis resepsi di Pullman Putrajaya Lakeside. Saya memang suka dengan rekabentuk hotel ini semenjak dari sesi outdoor lagi. Bilik […]

Pullman Putrajaya Lakeside Yang Indah


Pertama kali saya berpeluang mengadakan sesi fotografi outdoor di dalam kawasan resort Pullman Putrajaya Lakeside untuk pasangan pengantin Nadiah & Amran. Semasa deal dengan mereka memang aturcara ini ada dibincangkan dari awal dan saya memang sangat look forward untuk ini. Cuma seminggu sebelum sesi outdoor tersebut saya ada memberitahu ibu […]

Majlis Perkahwinan Dengan EcoRide Putrajaya


Pengantin: Shafiq & Ainul Majlis: Bertandang Lokasi: Dewan Sri Siantan, Putrajaya Wedding Planner, Makeup & Katering: Azue Bridal Jurugambar & editor: Nik Hamidi Dalam salah satu majlis bertandang yang saya cover di Putrajaya pada tahun 2016 pengantin telah menyewa dua unit kenderaan EcoRide milik Perbadanan Putrajaya. Satu unit kenderaan tersebut […]

Festival Filem Malaysia ke 25


Tarikh 2 March 2013 baru-baru ini berlangsungnya Malam Anugerah Festival Filem Malaysia ke 25 di Putrajaya International Convention Center (PICC). Kali ini saya telah berpeluang untuk menghadiri majlis tersebut atas undangan yang diterima melalui seorang rakan. Walau pun pada hari yang sama saya mempunya tugasan majlis perkahwinan di Batu Caves pada […]

Masjid Besi, Putrajaya


Pada penghujung tahun 2012 saya sekali lagi berkesempatan untuk memenuhi satu assignment fotografi akad nikah di Masjid Besi, Putrajaya. Kali ini saya sampai ke sana lebih awal maka sempatlah saya meninjau dengan lebih teliti senibina masjid tersebut. Masjid ini secara rasminya dinamakan Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin iaitu bersempena dengan […]

Fotografi Perkahwinan Sarah & Roy


Hari Ahad baru-baru ni saya deliver album untuk Sarah & Roy. Waktu delivery memang kelass… pukul 1.00 pagi di McDonald `Damansara  berdekatan Shell’ . Kenapa saya italickan perkataan tu? haha.. ada kisahnya. Pada hari Sabtu tu saya berada di Alor Gajah, Melaka. Petang tu Sarah sms saya kata nak jumpa di McDonald […]