Tag Archives: pelamin


Majlis Resepsi 2 – Dr Aina & Dr Ibrahim


Majlis resepsi kali kedua untuk pasangan Dr Aina dan Dr Ibrahim telah diadakan di Tropicana Golf & Country Resort, Petaling Jaya. Majlis berlangsung meriah di Ballroom kelab golf tersebut dengan dihadiri ramai tetamu. Untuk majlis resepsi ini pengantin lelaki mengenakan sepasang suit berwarna hitam lengkap dengan bowtie manakala pengantin perempuan […]

Majlis Resepsi 1 Dr Aina & Dr Ibrahim


Dalam posting yang lepas saya siarkan tentang majlis akad nikah Aina & Ibrahim di Wisma PKPS, Shah Alam. Kali ini saya teruskan pula dengan majlis resepsi mereka yang diadakan pada hari dan tempat yang sama. Selesai saja majlis akad nikah kedua mempelai dibawa ke Grand Bluewave Hotel Shah Alam untuk […]

Majlis Resepsi Mimi & Alif


Ini foto dari  job pada bulan Ogos 2016 juga. Majlis resepsi ini diadakan pada hari yang sama dengan akad nikah. Client: Mimi & Alif Majlis: Resepsi Lokasi: Bangi Golf Resort Penulis merupakan jurugambar perkahwinan yang beroperasi di Damansara, Kuala Lumpur. Jika ada sebarang pertanyaan atau tempahan untuk fotografi perkahwinan, pertunangan, harijadi, aqiqah […]

Majlis Resepsi Nina & Azizi


Jika sebelum ini saya ada poskan tentang majlis akad nikah Nina & Azizi yang telah diadakan di Jengka, Pahang; kali ini saya nak kongsikan pula tentang majlis resepsi mereka. Majlis resepsi ini diadakan pada hari yang sama dengan akad nikah. Sebaik selesai upacara akad nikah di Masjid Sultan Haji Ahmad […]

Promosi Pakej Fotografi Perkahwinan Ramadhan 2016


NIKAH DAN SANDING SATU ALBUM MANA CUKUP. KENALAH DUA ALBUM KAN. ______________________________________________________________ Gambar banyak yang cantik-cantik. Kalau satu je album banyak yang terpaksa kena tolak tepi. Sayang la pulak kan. Nanti ada yang kecik hati gambar tak masuk dalam album. Habis tu macam mana ya? Nak book pakej dengan dua […]

Pakej Fotografi Perkahwinan Murah 2016

Majlis Resepsi Hazmi & Nurul


Dulu saya ada poskan tentang majlis akad nikah Hazmi & Nurul berserta dengan gambar-gambar sekitar majlis tersebut. Dah lama jugak tu. Lupa pulak nak updatekan tentang majlis resepsi mereka. Majlis resepsi tersebut diadakan sehari selepas majlis akad nikah di Dengkil. Untuk sesi outdoor pula, atas permintaan pengantin ianya telah diadakan […]

Majlis Resepsi Azwa & Lala Pelamin Fantasia 2015


Kali ini nak share pulak tugasan fotografi perkahwinan kami untuk majlis resepsi Azwa & Lala yang diadakan di Dewan MBSA, Seksyen 13, Shah Alam. Majlis ini diadakan pada hari yang sama dengan majlis akad nikah. Makanya selepas selesai akad nikah di Masjid Naza TTDI Seksyen 13, kami bergegas semula ke […]

Majlis Perkahwinan Fariza & Anwar


Jika sebelum ini kami ada kongsikan tentang Pelamin Pilihan 2015 Part 2 – yang mana kami paparkan pelamin untuk majlis perkahwinan Fariza & Anwar, kali ini kami paparkan serba sedikit hasil fotografi kami untuk keseluruhan majlis tersebut. Ianya bermula dari majlis akad nikah di Masjid Bandar Tun Hussein Onn, Cheras […]

Pelamin Pilihan 2015 Part 2


Dalam posting yang lepas saya ada paparkan pelamin perkahwinan pilihan saya untuk majlis yang NikHamidi Photography cover pada tahun 2015. Kali ini saya akan paparkan satu lagi pelamin yang agak menarik dari majlis perkahwinan Fariza dan Anwar. Memang kebetulan nama pengantin perempuan adalah sama dengan pengantin dari Pelamin Pilihan 2015 Part […]

Group Photo Dalam Format Potret (menegak)


Saya ada menerima beberapa pertanyaan dari beberapa pembaca blog ini tentang format terbaik untuk group foto. Mestikah group foto dibuat dalam format landscape (horizontal) sahaja? Jawapan saya: Bergantung pada keadaan. Pada kebiasaannya gambar berkumpulan memang lebih cantik dalam bentuk horizontal berbanding bentuk potret (menegak). Tetapi dalam setengah-setengah keadaan terdapat beberapa […]