Tag Archives: outdoor


Di Belakang Tabir Bekerja Dengan Model Kanak-kanak


Dalam posting yang lepas ada saya paparkan tentang photoshoot untuk tudung kanak-kanak – Tudungsafiyah. Kelihatan cantik dan comel anak-anak itu kan? Itu apa yang anda lihat bila hasilnya dah siap. Namun begitu ada banyak kisah di belakang tabir yang anda tak tahu. Photoshoot untuk  kanak-kanak tidak sama dengan untuk orang […]

Nina & Azizi – Post Wedding Photoshoot


Pada kebiasaannya setiap pakej fotografi perkahwinan saya datang bersama dengan free outdoor photoshoot pada hari yang sama dengan majlis. Tapi ada juga ketikanya pengantin meminta untuk mengadakan photoshoot outdoor di hari lain atas sebab-sebab tertentu. Bagi pasangan Nina dan Azizi, majlis akad nikah dan resepsi mereka telah diadakan di Jengka, […]

Majlis Bertandang – Hazmi & Nurul


Ribuan terimakasih diucapkan kepada pasangan Hazmi & Nurul kerana mereka mengambil pakej fotografi perkahwinan penuh dari kami. Pakej fotografi perkahwinan yang mereka ambil merangkumi majlis akad nikah, majlis resepsi/bersanding dan juga majlis bertandang. Saya telahpun postkan tentang majlis akad nikah dan juga resepsi mereka yang diadakan di Dengkil, Selangor dalam […]

Promosi Pakej Fotografi Perkahwinan Ramadhan 2016


NIKAH DAN SANDING SATU ALBUM MANA CUKUP. KENALAH DUA ALBUM KAN. ______________________________________________________________ Gambar banyak yang cantik-cantik. Kalau satu je album banyak yang terpaksa kena tolak tepi. Sayang la pulak kan. Nanti ada yang kecik hati gambar tak masuk dalam album. Habis tu macam mana ya? Nak book pakej dengan dua […]

Pakej Fotografi Perkahwinan Murah 2016

Majlis Resepsi Hazmi & Nurul


Dulu saya ada poskan tentang majlis akad nikah Hazmi & Nurul berserta dengan gambar-gambar sekitar majlis tersebut. Dah lama jugak tu. Lupa pulak nak updatekan tentang majlis resepsi mereka. Majlis resepsi tersebut diadakan sehari selepas majlis akad nikah di Dengkil. Untuk sesi outdoor pula, atas permintaan pengantin ianya telah diadakan […]

Street Art di Malaysia


Sejak kebelakangan ini street art semakin popular di Malaysia. Jika dulu lukisan di dinding-dinding bangunan atau tembok-tembok tepi jalan sering dianggap sebagai vandalisma dan grafitti, kini pandangan masyarakat sudah berubah. Ramai yang sudah menerima dan menilainya sebagai satu seni yang menarik. Malahan ada syarikat korporat yang menaja projek street art […]

Majlis Perkahwinan Fariza & Anwar


Jika sebelum ini kami ada kongsikan tentang Pelamin Pilihan 2015 Part 2 – yang mana kami paparkan pelamin untuk majlis perkahwinan Fariza & Anwar, kali ini kami paparkan serba sedikit hasil fotografi kami untuk keseluruhan majlis tersebut. Ianya bermula dari majlis akad nikah di Masjid Bandar Tun Hussein Onn, Cheras […]

Majlis Bertandang Aalif & Fareeza


Majlis ni sebenarnya dah lama tapi tak sempat nak share di blog ni sebelum ni. Tapi sebab saya dah post tentang pelamin untuk majlis ni yang saya pilih sebagai terbaik di tahun 2015 (lihat link Pelamin Terbaik 2015) tak sah pulak rasanya kalau tak kongsikan gambar dari majlis bertandang tersebut.

Majlis Akad Nikah & Resepsi Majdi & Fisah


Semenjak kebelakangan ini saya agak jarang membuat posting di blog ini. Bukan takde bahan, bukan juga malas. Namun masa tidak begitu mengizinkan. Dengan kesibukan untuk menyiapkan album-album perkahwinan customer, kadang-kadang langsung tak berkesempatan nak jenguk blog ni. Kali ini satu lagi throwback bagi majlis perkahwinan yang telah berlangsung pada bulan […]

Majlis Bertandang – Izhar & Hajar


Siapa kata di Jengka tak ada tempat cantik untuk outdoor? Majlis bertandang ini diadakan di Felda Lepar, Jengka, Pahang. Seminggu sebelum majlis Izhar a.k.a. Along berjumpa dengan saya. Salah satu `masalah’ yang disebutkan ialah tak tau kat mana nak shoot outdoor. Katanya di Jengka mana ada tempat menarik. Saya bagi […]

Jurugambar Perkahwinan