Tag Archives: outdoor


Sekali Lagi Shoot Anak Encik Hisham Kahwin


Dulu pada bulan Januari 2015 saya ada shoot untuk majlis akad nikah dan resepsi bagi dua orang anak Encik Hisham – iaitu pasangan Dr Hidayah & Dr Afnan serta Faris & Athirah. Majlis resepsi mereka telah diadakan serentak di Dewan RRIM, Sg Buloh. Kemudian pada awal 2016, Encik Hisham contact […]

Wedding Photoshoot – Seremban Revisited


Pengantin: Asfi & Shieyra Majlis: Bertandang Lokasi: Seremban Jurugambar & editor: Nik Hamidi Setiap kali mendapat job di Seremban saya pasti teruja untuk shoot di sana. Seremban meninggalkan banyak nostalgia dalam kehidupan saya. Ini kerana sejak di tingkatan 1 lagi saya membesar di asrama di Seremban sehinggalah saya menamatkan A-Level saya […]

Majlis Resepsi 1 Dr Aina & Dr Ibrahim


Dalam posting yang lepas saya siarkan tentang majlis akad nikah Aina & Ibrahim di Wisma PKPS, Shah Alam. Kali ini saya teruskan pula dengan majlis resepsi mereka yang diadakan pada hari dan tempat yang sama. Selesai saja majlis akad nikah kedua mempelai dibawa ke Grand Bluewave Hotel Shah Alam untuk […]

Majlis Resepsi Mimi & Alif


Ini foto dari  job pada bulan Ogos 2016 juga. Majlis resepsi ini diadakan pada hari yang sama dengan akad nikah. Client: Mimi & Alif Majlis: Resepsi Lokasi: Bangi Golf Resort Penulis merupakan jurugambar perkahwinan yang beroperasi di Damansara, Kuala Lumpur. Jika ada sebarang pertanyaan atau tempahan untuk fotografi perkahwinan, pertunangan, harijadi, aqiqah […]

Di Belakang Tabir Bekerja Dengan Model Kanak-kanak


Dalam posting yang lepas ada saya paparkan tentang photoshoot untuk tudung kanak-kanak – Tudungsafiyah. Kelihatan cantik dan comel anak-anak itu kan? Itu apa yang anda lihat bila hasilnya dah siap. Namun begitu ada banyak kisah di belakang tabir yang anda tak tahu. Photoshoot untuk  kanak-kanak tidak sama dengan untuk orang […]

Nina & Azizi – Post Wedding Photoshoot


Pada kebiasaannya setiap pakej fotografi perkahwinan saya datang bersama dengan free outdoor photoshoot pada hari yang sama dengan majlis. Tapi ada juga ketikanya pengantin meminta untuk mengadakan photoshoot outdoor di hari lain atas sebab-sebab tertentu. Bagi pasangan Nina dan Azizi, majlis akad nikah dan resepsi mereka telah diadakan di Jengka, […]

Majlis Bertandang – Hazmi & Nurul


Ribuan terimakasih diucapkan kepada pasangan Hazmi & Nurul kerana mereka mengambil pakej fotografi perkahwinan penuh dari kami. Pakej fotografi perkahwinan yang mereka ambil merangkumi majlis akad nikah, majlis resepsi/bersanding dan juga majlis bertandang. Saya telahpun postkan tentang majlis akad nikah dan juga resepsi mereka yang diadakan di Dengkil, Selangor dalam […]

Promosi Pakej Fotografi Perkahwinan Ramadhan 2016


NIKAH DAN SANDING SATU ALBUM MANA CUKUP. KENALAH DUA ALBUM KAN. ______________________________________________________________ Gambar banyak yang cantik-cantik. Kalau satu je album banyak yang terpaksa kena tolak tepi. Sayang la pulak kan. Nanti ada yang kecik hati gambar tak masuk dalam album. Habis tu macam mana ya? Nak book pakej dengan dua […]

Pakej Fotografi Perkahwinan Murah 2016

Majlis Resepsi Hazmi & Nurul


Dulu saya ada poskan tentang majlis akad nikah Hazmi & Nurul berserta dengan gambar-gambar sekitar majlis tersebut. Dah lama jugak tu. Lupa pulak nak updatekan tentang majlis resepsi mereka. Majlis resepsi tersebut diadakan sehari selepas majlis akad nikah di Dengkil. Untuk sesi outdoor pula, atas permintaan pengantin ianya telah diadakan […]

Street Art di Malaysia


Sejak kebelakangan ini street art semakin popular di Malaysia. Jika dulu lukisan di dinding-dinding bangunan atau tembok-tembok tepi jalan sering dianggap sebagai vandalisma dan grafitti, kini pandangan masyarakat sudah berubah. Ramai yang sudah menerima dan menilainya sebagai satu seni yang menarik. Malahan ada syarikat korporat yang menaja projek street art […]