Tag Archives: nikah


Senibina dan Fotografi Perkahwinan


Dalam kita mengambil gambar perkahwinan, tak kiralah akad nikah mahupun majlis resepsi pastinya latar belakang turut memainkan peranan penting dalam mencorakkan gambar yang terhasil. Latar belakang terbentuk dari pelbagai elemen. Ada alam semulajadi, ada persekitaran yang sesak, ada orang ramai, ada lautan dan macam-macam lagi. Ada juga yang suka latarbelakang […]

Double Wedding Part 1 – Akad Nikah Yong Safiah & Shahril


Alhamdulillah. Diberi kepercayaan untuk cover double wedding dua beradik yang cantik manis iaitu Yong Safiah dan Yong Fasiha di Rawang. Tugasan pertama ialah untuk majlis akad nikah Yong Safiah dan Shahril. Majlis diadakan di rumah pengantin perempuan di Taman Bersatu, Rawang. Rumah tepi tasik, jadi lepas nikah dapatlah shoot di […]

Majlis Akad Nikah di Masjid Usamah Zaid, Wangsa Maju


Semasa membelek-belek gambar lama di dalam facebook terjumpa gambar-gambar dari majlis akad nikah Salina dan Zaki yang diadakan Masjid Usamah Zaid, Wangsa Maju. Apa yang menarik tentang masjid ini ialah ruang di bahagian bawah yang menjadi tempat aktiviti. Ruang ini dijadikan tempat makan ketika majlis akad nikah tersebut. Saya difahamkan […]

Majlis Akad Nikah Nadiah & Amran


Perkahwinan Nadiah & Amran merupakan salah satu majlis yang paling saya ingati sepanjang tahun 2016. Ianya berlangsung pada penghujung tahun dengan majlis akad nikah pada 17 Disember 2016 dan diikuti dengan majlis resepsi pada malam esoknya iaitu 18 Disember 2016. Majlis akad nikah pada 17 Disember diadakan di Kelab Rahman […]

Sekali Lagi Shoot Anak Encik Hisham Kahwin


Dulu pada bulan Januari 2015 saya ada shoot untuk majlis akad nikah dan resepsi bagi dua orang anak Encik Hisham – iaitu pasangan Dr Hidayah & Dr Afnan serta Faris & Athirah. Majlis resepsi mereka telah diadakan serentak di Dewan RRIM, Sg Buloh. Kemudian pada awal 2016, Encik Hisham contact […]

Majlis Akad Nikah Dr Aina & Dr Ibrahim


Majlis ni dah agak lama berlangsung. Baru hari ni sempat nak update di blog ni. Maaf la sebab agak busy menyiapkan album-album customer ya. Untuk majlis ini, upacara akad nikah dan majlis resepsi telah diadakan pada hari yang sama di Wisma PKPS, Shah Alam. Untuk posting kali ini kita tumpukan […]

Akad Nikah – Mimi & Alif


Banyak jugak job-job wedding photography yang saya tak sempat nak postkan di blog ini oleh kerana kesuntukan masa. Ya lah bertungkus-lumus nak siapkan album2 pengantin. Yang ni job pada bulan Ogos 2016. Album dah lama deliver cuma blog baru sempat nak update. Client: Mimi & Alif Majlis: Akad Nikah Lokasi: […]

Majlis Akad Nikah Jun & Azhar


Setelah sekian lama tak update kerana kesibukan menyiapkan foto-foto perkahwinan pelanggan, kali ini saya sempatlah update sikit. Ni job selepas Hari Raya Aidilfitri tempoh hari iaitu seminggu lepas raya. Dah lama kan? Tapi baru sekarang sempat nak update di blog ni. Client: June & Azhar Majlis Akad Nikah Tarikh/Waktu nikah: […]