Tag Archives: malaysia


Majlis Perkahwinan Dengan EcoRide Putrajaya


Pengantin: Shafiq & Ainul Majlis: Bertandang Lokasi: Dewan Sri Siantan, Putrajaya Wedding Planner, Makeup & Katering: Azue Bridal Jurugambar & editor: Nik Hamidi Dalam salah satu majlis bertandang yang saya cover di Putrajaya pada tahun 2016 pengantin telah menyewa dua unit kenderaan EcoRide milik Perbadanan Putrajaya. Satu unit kenderaan tersebut […]

Sekali Lagi Shoot Anak Encik Hisham Kahwin


Dulu pada bulan Januari 2015 saya ada shoot untuk majlis akad nikah dan resepsi bagi dua orang anak Encik Hisham – iaitu pasangan Dr Hidayah & Dr Afnan serta Faris & Athirah. Majlis resepsi mereka telah diadakan serentak di Dewan RRIM, Sg Buloh. Kemudian pada awal 2016, Encik Hisham contact […]

Wedding Photoshoot – Seremban Revisited


Pengantin: Asfi & Shieyra Majlis: Bertandang Lokasi: Seremban Jurugambar & editor: Nik Hamidi Setiap kali mendapat job di Seremban saya pasti teruja untuk shoot di sana. Seremban meninggalkan banyak nostalgia dalam kehidupan saya. Ini kerana sejak di tingkatan 1 lagi saya membesar di asrama di Seremban sehinggalah saya menamatkan A-Level saya […]

Melompat di Hari Jadi


Bila sebut majlis harijadi biasanya kita akan membayangkan satu suasana kawan-kawan datang bawa hadiah, mingle around disulami dengan game. Bagi yang ada bajet lebih sikit bolehlah dapatkan badut buat persembahan dan magic show. Highlightnya adalah upacara memotong kek dan tiup lilin. Namun sekarang dah ada banyak pilihan untuk meraikan harijadi […]

Majlis Resepsi 1 Dr Aina & Dr Ibrahim


Dalam posting yang lepas saya siarkan tentang majlis akad nikah Aina & Ibrahim di Wisma PKPS, Shah Alam. Kali ini saya teruskan pula dengan majlis resepsi mereka yang diadakan pada hari dan tempat yang sama. Selesai saja majlis akad nikah kedua mempelai dibawa ke Grand Bluewave Hotel Shah Alam untuk […]

Akad Nikah – Mimi & Alif


Banyak jugak job-job wedding photography yang saya tak sempat nak postkan di blog ini oleh kerana kesuntukan masa. Ya lah bertungkus-lumus nak siapkan album2 pengantin. Yang ni job pada bulan Ogos 2016. Album dah lama deliver cuma blog baru sempat nak update. Client: Mimi & Alif Majlis: Akad Nikah Lokasi: […]

Cendol Songkok Tinggi


Di dalam sesebuah majlis perkahwinan tentunya hidangan untuk para tetamu menjadi salah satu elemen penting yang diberi perhatian oleh tuan punya majlis. Hidangan standard yang sering kita lihat tentulah nasi minyak, nasi beriani, nasi hujan panas, juga nasi putih disamping lauk pauk istimewa seperti ayam masak merah, rendang daging, acar […]

Di Belakang Tabir Bekerja Dengan Model Kanak-kanak


Dalam posting yang lepas ada saya paparkan tentang photoshoot untuk tudung kanak-kanak – Tudungsafiyah. Kelihatan cantik dan comel anak-anak itu kan? Itu apa yang anda lihat bila hasilnya dah siap. Namun begitu ada banyak kisah di belakang tabir yang anda tak tahu. Photoshoot untuk  kanak-kanak tidak sama dengan untuk orang […]

Fashion Photography – Tudung Kanak-kanak


Selain dari fotografi perkahwinan saya juga menerima permintaan untuk membuat fotoshoot fesyen. Untuk posting kali ini saya memaparkan gambar-gambar yang diambil untuk Safiyah Collection. Produk kali ini merupakan koleksi tudung kanak-kanak yang diusahakan oleh pasangan muda iaitu Encik Sani dan isterinya Puan Nieza. Model yang ditampilkan pula tak lain dan […]

Nina & Azizi – Post Wedding Photoshoot


Pada kebiasaannya setiap pakej fotografi perkahwinan saya datang bersama dengan free outdoor photoshoot pada hari yang sama dengan majlis. Tapi ada juga ketikanya pengantin meminta untuk mengadakan photoshoot outdoor di hari lain atas sebab-sebab tertentu. Bagi pasangan Nina dan Azizi, majlis akad nikah dan resepsi mereka telah diadakan di Jengka, […]