Tag Archives: kuala lumpur


Syawal 1437 Hijrah Fashion Showcase by Bahari Asyek – Segmen 1


Selain dari mengambil gambar untuk majlis perkahwinan, saya juga melibatkan diri dalam fotografi untuk dunia fesyen. Dengan perkembangan pesat dalam industri fesyen di Malaysia, ianya merupakan satu subjek fotografi yang amat menarik untuk dirakam dengan kamera. Baru-baru ini saya telah diberi peluang untuk menjadi jurugambar rasmi oleh butik pakaian tradisional […]

Majlis Resepsi Hazmi & Nurul


Dulu saya ada poskan tentang majlis akad nikah Hazmi & Nurul berserta dengan gambar-gambar sekitar majlis tersebut. Dah lama jugak tu. Lupa pulak nak updatekan tentang majlis resepsi mereka. Majlis resepsi tersebut diadakan sehari selepas majlis akad nikah di Dengkil. Untuk sesi outdoor pula, atas permintaan pengantin ianya telah diadakan […]

Majlis Aqiqah Rayyan Anaqi


Sekali lagi saya diberi kepercayaan untuk menjadi jurugambar bagi majlis aqiqah dan cukur jambul Rayyan Anaqi bin Roslan. Majlis ini sebenarnya telah berlangsung agak lama dulu tapi saya baru berkesempatan untuk membuat posting tentangnya. Rayyan Anaqi merupakan anak pertama dari perkahwinan Roslan dan Azlyn. Mereka merupakan pelanggan saya semasa majlis […]

Majlis Aqiqah Muhammad Adam Ayyad


Sebagai jurugambar perkahwinan satu kelebihan yang saya dapat  ialah melihat bagaimana sebuah perkahwinan berkembang menjadi sebuah keluarga. Dari berdua, kemudian bertiga, kemudian berempat dan seterusnya. Memang ramai pelanggan-pelanggan saya dah menjadi kawan dan kami masih keep in touch terutama melalui media sosial. Ada juga yang saya menjadi jurugambar mereka dari majlis […]

Street Art di Malaysia


Sejak kebelakangan ini street art semakin popular di Malaysia. Jika dulu lukisan di dinding-dinding bangunan atau tembok-tembok tepi jalan sering dianggap sebagai vandalisma dan grafitti, kini pandangan masyarakat sudah berubah. Ramai yang sudah menerima dan menilainya sebagai satu seni yang menarik. Malahan ada syarikat korporat yang menaja projek street art […]

Perkahwinan Artis 2016


Agak-agaknya lah kan, pada tahun 2016 ni artis manakah yang akan naik pelamin ya? Yang masih fresh ialah Marsha Milan dan pasangannya Mohamed Shaiful Nizam. Mereka telahpun diakadnikahkan pada 31 Disember 2015. Majlis resepsi pula akan berlangsung pada 8 Januari 2016 di Hotel Majestic. Kiranya majlis perkahwinan dua tahun lah ni […]

Lense 85mm Masuk Wad


Semenjak dua menjak yang lepas saya agak kurang puas hati dengan sharpness lensa Canon 85mm 1.8 saya. Saya membuat beberapa test dengan menggunakan focus chart yang saya download dari internet. Hasilnya memang tak boleh blah. Something is not right with the lense. Untuk mengesahkan masalah focussing tersebut saya pun  bawaklah […]

Majlis Perkahwinan Fariza & Anwar


Jika sebelum ini kami ada kongsikan tentang Pelamin Pilihan 2015 Part 2 – yang mana kami paparkan pelamin untuk majlis perkahwinan Fariza & Anwar, kali ini kami paparkan serba sedikit hasil fotografi kami untuk keseluruhan majlis tersebut. Ianya bermula dari majlis akad nikah di Masjid Bandar Tun Hussein Onn, Cheras […]

Pelamin Pilihan 2015 Part 2


Dalam posting yang lepas saya ada paparkan pelamin perkahwinan pilihan saya untuk majlis yang NikHamidi Photography cover pada tahun 2015. Kali ini saya akan paparkan satu lagi pelamin yang agak menarik dari majlis perkahwinan Fariza dan Anwar. Memang kebetulan nama pengantin perempuan adalah sama dengan pengantin dari Pelamin Pilihan 2015 Part […]

Majlis Bertandang Aalif & Fareeza


Majlis ni sebenarnya dah lama tapi tak sempat nak share di blog ni sebelum ni. Tapi sebab saya dah post tentang pelamin untuk majlis ni yang saya pilih sebagai terbaik di tahun 2015 (lihat link Pelamin Terbaik 2015) tak sah pulak rasanya kalau tak kongsikan gambar dari majlis bertandang tersebut.