© Copyright 2016
NikHamidi Photography

Tag Archives: Ipoh


Kellie’s Castle – Lokasi Kegemaran Jurugambar


Sebenarnya foto Kellie’s Castle ni dah lama berada dalam simpanan saya. Cuma tak berkesempatan untuk menulis tentang tempat ini. Ia merupakan antara tempat yang menjadi kegemaran para jurugambar untuk merakamkan foto di sini baik untuk landscape, arkitektur mahu pun potret. Bagi pasangan pengantin dan juga jurugambar perkahwinan sekitar Ipoh, Gopeng, […]

Kellie's Castle

Fotografi Perkahwinan – Outdoor di Kg Kepayang


Apabila selesai majlis perkahwinan, soalan yang sering keluar dari mulut pengantin dan juga jurugambar perkahwinan ialah, “Kat mana nak shoot outdoor?”. Jika jurugambar dah biasa dengan kawasan tersebut mudahlah dia mencari lokasi yang sesuai. Jika tidak terpaksalah bertanya pada pengantin. Tapi jangan terkejut, kerana ada juga pengantin yang tidak mengenali […]

Fotografi Perkahwinan – Izzati & Ridhwan


Job fotografi perkahwinan untuk Izzati & Ridhwan ini merupakan job pertama saya sebaik tamat Hari Raya Aidilfitri tempoh hari. Namun kerana kesibukan yang teramat sangat baru sekarang saya sempat memasukkannya ke dalam blog ini. Upacara perkahwinan ini berlangsung di Ipoh, Perak. Oleh kerana saya beraya di Kota Bharu, Kelantan saya […]