Tag Archives: fotografi


Majlis Resepsi Mimi & Alif


Ini foto dari  job pada bulan Ogos 2016 juga. Majlis resepsi ini diadakan pada hari yang sama dengan akad nikah. Client: Mimi & Alif Majlis: Resepsi Lokasi: Bangi Golf Resort Penulis merupakan jurugambar perkahwinan yang beroperasi di Damansara, Kuala Lumpur. Jika ada sebarang pertanyaan atau tempahan untuk fotografi perkahwinan, pertunangan, harijadi, aqiqah […]

Akad Nikah – Mimi & Alif


Banyak jugak job-job wedding photography yang saya tak sempat nak postkan di blog ini oleh kerana kesuntukan masa. Ya lah bertungkus-lumus nak siapkan album2 pengantin. Yang ni job pada bulan Ogos 2016. Album dah lama deliver cuma blog baru sempat nak update. Client: Mimi & Alif Majlis: Akad Nikah Lokasi: […]

Majlis Akad Nikah Jun & Azhar


Setelah sekian lama tak update kerana kesibukan menyiapkan foto-foto perkahwinan pelanggan, kali ini saya sempatlah update sikit. Ni job selepas Hari Raya Aidilfitri tempoh hari iaitu seminggu lepas raya. Dah lama kan? Tapi baru sekarang sempat nak update di blog ni. Client: June & Azhar Majlis Akad Nikah Tarikh/Waktu nikah: […]

Di Belakang Tabir Bekerja Dengan Model Kanak-kanak


Dalam posting yang lepas ada saya paparkan tentang photoshoot untuk tudung kanak-kanak – Tudungsafiyah. Kelihatan cantik dan comel anak-anak itu kan? Itu apa yang anda lihat bila hasilnya dah siap. Namun begitu ada banyak kisah di belakang tabir yang anda tak tahu. Photoshoot untuk  kanak-kanak tidak sama dengan untuk orang […]

Fashion Photography – Tudung Kanak-kanak


Selain dari fotografi perkahwinan saya juga menerima permintaan untuk membuat fotoshoot fesyen. Untuk posting kali ini saya memaparkan gambar-gambar yang diambil untuk Safiyah Collection. Produk kali ini merupakan koleksi tudung kanak-kanak yang diusahakan oleh pasangan muda iaitu Encik Sani dan isterinya Puan Nieza. Model yang ditampilkan pula tak lain dan […]

Nina & Azizi – Post Wedding Photoshoot


Pada kebiasaannya setiap pakej fotografi perkahwinan saya datang bersama dengan free outdoor photoshoot pada hari yang sama dengan majlis. Tapi ada juga ketikanya pengantin meminta untuk mengadakan photoshoot outdoor di hari lain atas sebab-sebab tertentu. Bagi pasangan Nina dan Azizi, majlis akad nikah dan resepsi mereka telah diadakan di Jengka, […]

Majlis Resepsi Nina & Azizi


Jika sebelum ini saya ada poskan tentang majlis akad nikah Nina & Azizi yang telah diadakan di Jengka, Pahang; kali ini saya nak kongsikan pula tentang majlis resepsi mereka. Majlis resepsi ini diadakan pada hari yang sama dengan akad nikah. Sebaik selesai upacara akad nikah di Masjid Sultan Haji Ahmad […]

Majlis Akad Nikah Nina & Azizi


Kali ini saya dapat job di Jengka pulak. Akad nikah dan bersanding pada hari yang sama. Oleh kerana pada hari sebelumnya saya cover wedding photography di Serdang, Selangor saya terpaksa bertolak ke Jengka selepas solat subuh pada hari majlis. Di pertengahan jalan perut buat hal pulak. First stop di RnR […]

Akad Nikah

Majlis Bertandang – Hazmi & Nurul


Ribuan terimakasih diucapkan kepada pasangan Hazmi & Nurul kerana mereka mengambil pakej fotografi perkahwinan penuh dari kami. Pakej fotografi perkahwinan yang mereka ambil merangkumi majlis akad nikah, majlis resepsi/bersanding dan juga majlis bertandang. Saya telahpun postkan tentang majlis akad nikah dan juga resepsi mereka yang diadakan di Dengkil, Selangor dalam […]