Tag Archives: fotografi


Jentolak Di Tebing Sg Pahang


Kadang-kadang apabila selesai tugasan fotografi perkahwinan saya tidak terus balik. Ini terutama sekali jika di tempat tersebut terdapat subjek menarik untuk fotografi. Baru-baru ini ketika mengemaskan barangan setelah selesai fotografi perkahwinan di Temerloh, saya tertarik melihat jentolak di kuari pasir di tebing Sungai Pahang. Pada waktu itu walaupun agak lewat [...]

Jentolak II

Promosi Pakej Fotografi Perkahwinan 2014


  Sekali lagi kami menawarkan kepada anda Pakej Fotografi Perkahwinan pada harga yang amat berbaloi. Ini memandangkan musim cuti sekolah hujung tahun sudah hampir tiba. Namun begitu pakej fotografi ini juga boleh ditempah untuk bakal pengantin yang akan melangsungkan perkahwinan pada tahun 2015 nanti. Tawaran ini hanya dibuka bagi tempahan [...]

Jurugambar Perkahwinan

Satu Lagi Fotografi Birthday


Dah agak lama saya tak buat double job. Tapi akhirnya sebelum puasa baru-baru ini saya terima dua job. Kesanggupan itu pun kerana majlis yang ditawarkan adalah dua majlis simple. Pada sebelah pagi saya cover majlis khatam quran di Sg Merab, Bangi. Ianya diikuti dengan fotografi untuk majlis harijadi pada pukul [...]

birthday decoration

Majlis Resepsi Perkahwinan di Royal Selangor Golf Club


Tugas sebagai jurugambar perkahwinan telah membawa saya ke banyak tempat bagi memenuhi permintaan pelanggan. Kali ini saya ingin kongsikan suasana majlis resepsi perkahwinan yang telah berlangsung di Royal Selangor Golf Club, Jalan Tun Razak. Majlis kali ini menemukan pasangan Amelia dan juga Metehan. Amelia adalah warga Malaysia manakala Metehan pula [...]

Wedding Reception

Fotografi Perkahwinan di Temerloh & Mentakab


Baru-baru ini sekali lagi saya berpeluang balik kampung untuk menjadi jurugambar satu majlis perkahwinan di Temerloh. Pasangan pengantin saya pada kali ini adalah Juhaiza & Edzhan. Majlis berlangsung di Kampung Buntut Pulau. Di Temerloh ni memang ada beberapa kampung dengan nama yang eksotik. Selain dari Buntut Pulau ada juga Kg [...]

Jurufoto

Fotografi Koperat Untuk LADA


Pada bulan Mac yang lepas saya telah diberikan kepercayaan untuk menjayakan fotografi koperat bagi ahli lembaga pengarah Langkawi Development Authority (LADA). Saya dihubungi untuk job ini beberapa hari sahaja sebelum tarikh ianya dirancang. Alhamdulillah dalam waktu yang singkat saya berjaya mendapatkan jurusolek dan juga peralatan lampu sebagaimana yang diminta. Jurusolek [...]

YAB Dato’ Paduka Hj. Mukhriz bin Tun Dr. Mahathir
(Menteri Besar Kedah Darul Aman merangkap Pengerusi Bersama Lembaga Pembangunan Langkawi)

Fotografi Perkahwinan Bukan Sekadar Potraiture


Skop fotografi perkahwinan sebenarnya agak luas. Selain daripada merakamkan foto pengantin, ahli keluarga, teman-teman serta semua yang terlibat jurufoto juga bertanggungjawab untuk mendapatkan imej-imej menarik objek-objek yang berkaitan dengan majlis. Ini amat penting kerana objek tersebut akan menjadi salah satu bahan yang akan terlipat dalam kenangan pasangan peengantin. Oleh itu [...]

IMG_0063 edt-lens

Hasil Kerja Fotografi Perkahwinan Saya Masuk Majalah Weh!


Nampaknya bulan Mac 2014 saya amat teruja kerana ada dua perkembangan menarik yang berlaku kepada saya. Yang pertama ialah apabila editor majalah perkahwinan Ratu Sehari menghubungi saya meminta untuk menyiarkan beberapa keping gambar dari hasil kerja saya untuk dimuatkan dalam majalah tersebut. Foto yang diminta adalah yang berkonsepkan pengantin dan [...]

jurugambar perkahwinan

Promosi Fotografi Perkahwinan 2014


Pejam celik pejam celik kita sudah pun tiba ke penghujung tahun 2013. Tentu banyak yang berlaku di sepanjang tahun 2013 ini. Bagi yang telah berkahwin pada tahun 2013 tentunya tahun 2014 akan disambut dengan kedatangan orang baru dalam keluarga. Sempena menyambut 2014 kami dengan sukacitanya mengumumkan promosi pakej fotografi perkahwinan [...]

Fotografi Perkahwinan – Outdoor di Kg Kepayang


Apabila selesai majlis perkahwinan, soalan yang sering keluar dari mulut pengantin dan juga jurugambar perkahwinan ialah, “Kat mana nak shoot outdoor?”. Jika jurugambar dah biasa dengan kawasan tersebut mudahlah dia mencari lokasi yang sesuai. Jika tidak terpaksalah bertanya pada pengantin. Tapi jangan terkejut, kerana ada juga pengantin yang tidak mengenali [...]

IMG_0460 edt-w