Tag Archives: fotografi


Promosi Fotografi Perkahwinan 2014


Pejam celik pejam celik kita sudah pun tiba ke penghujung tahun 2013. Tentu banyak yang berlaku di sepanjang tahun 2013 ini. Bagi yang telah berkahwin pada tahun 2013 tentunya tahun 2014 akan disambut dengan kedatangan orang baru dalam keluarga. Sempena menyambut 2014 kami dengan sukacitanya mengumumkan promosi pakej fotografi perkahwinan [...]

Fotografi Perkahwinan – Outdoor di Kg Kepayang


Apabila selesai majlis perkahwinan, soalan yang sering keluar dari mulut pengantin dan juga jurugambar perkahwinan ialah, “Kat mana nak shoot outdoor?”. Jika jurugambar dah biasa dengan kawasan tersebut mudahlah dia mencari lokasi yang sesuai. Jika tidak terpaksalah bertanya pada pengantin. Tapi jangan terkejut, kerana ada juga pengantin yang tidak mengenali [...]

IMG_0460 edt-w

7 Subjek Menarik Untuk Fotografi di Hari Raya


Apabila bercakap tentang fotografi di musim perayaan ada beberapa subjek yang seringkali menjadi kegemaran ramai untuk dirakamkan. Berikut adalah beberapa perkara tersebut: Potraiture kanak-kanak – Merekalah yang biasanya paling gembira di hari raya. Dengan berpakaian kebangsaan mereka biasanya akan kelihatan sangat comel. Cuba rakamkan saat-saat mereka menjamah juadah, mengira duit [...]

Fotografi Tips: Subjek Utama Out of Focus


Dalam fotografi biasanya pemfokusan yang tepat bagi subjek utama sering diberikan keutamaan yang tinggi. Namun begitu ada kalanya kita perlu lari peraturan tersebut. Kali ini apa yang saya ingin paparkan adalah meletakkan subjek utama di luar fokus sebagaimana foto perkahwinan di bawah ini. Pengantin merupakan subjek utama dalam fotografi perkahwinan. [...]

IMG_8559 edt01-lens

Wedding Photography Promosi Raya 2013 – Pakej A


Album kahwin tak cukup besar? Album kahwin tak cukup mukasurat? Free frame tak cukup besar? Make up artis lepas makeup terus balik? Worry no more! Ini dia jawapannya. Album lebih besar dari biasa saiz 12×18 inci. Tak cukup dengan itu kami tambah lagi extra pages menjadi 30 pages semuanya! Freebies [...]

Fotografi Majlis Perkahwinan Ajum & Azle


Kali ini saya sekali lagi berpeluang ke Seremban untuk menjalankan fotografi perkahwinan. Kali ini untuk perkahwinan Ajum & Azle yang bertempat di Senawang. Majlis akad nikah diadakan pada sebelah petang manakala majlis resepsi pula diadakan sehari selepasnya. Semasa saya tiba untuk fotografi hari pernikahan sudah ramai saudara-mara terdekat yang tiba [...]

IMG_0409 edt-lens

Fotografi Hari Jadi 3 Beradik – Fathnin, Syasya & Rayyan


Menjelang puasa ni saya banyak mendapat job fotografi bukan perkahwinan pulak. Antaranya majlis aqiqah, cukur jambul, fotoshoot portfolio dan juga majlis harijadi. Posting kali ini merupakan sekitar majlis harijadi untuk tiga beradik yang telah diadakan di K Club Taman Melawati. Birthday girls dan birthday boy adalah Fathnin (4 tahun), Syasya [...]

Majlis Cukur Jambul Fir Al Aamiin


Semenjak berkecimpung dalam bidang fotografi saya telah beberapa kali berkesempatan membuat liputan untuk majlis cukur jambul bayi. Untuk kali ini saya berkesempatan meliputi upacara cukur jambul Fir Al Aamiin di Gopeng, Perak. Sebenarnya saya ke Gopeng untuk majlis perkahwinan Norehan & Azam. Norehan adalah emak saudara kepada Fir. Pada pagi [...]

Perkahwinan The Red Warrior & The Red Giant – Faisal & Nadia


Wah! Ni pasal perkahwinan atau pasal bola ni? Haha.. sudah tentulah tentang fotografi majlis perkahwinan. Ini kan blog fotografi dan juga perkahwinan. Nak cerita pasal bola bukannya tak pandai tapi nanti lari topik. Nadia ni masa nak buat tempahan untuk fotografi majlis perkahwinannya saya telah pun punggah 3-4 album ke [...]