Tag Archives: fotografi


Fashion Photography – Tudung Kanak-kanak


Selain dari fotografi perkahwinan saya juga menerima permintaan untuk membuat fotoshoot fesyen. Untuk posting kali ini saya memaparkan gambar-gambar yang diambil untuk Safiyah Collection. Produk kali ini merupakan koleksi tudung kanak-kanak yang diusahakan oleh pasangan muda iaitu Encik Sani dan isterinya Puan Nieza. Model yang ditampilkan pula tak lain dan […]

img_0557-edt-d-fb

Nina & Azizi – Post Wedding Photoshoot


Pada kebiasaannya setiap pakej fotografi perkahwinan saya datang bersama dengan free outdoor photoshoot pada hari yang sama dengan majlis. Tapi ada juga ketikanya pengantin meminta untuk mengadakan photoshoot outdoor di hari lain atas sebab-sebab tertentu. Bagi pasangan Nina dan Azizi, majlis akad nikah dan resepsi mereka telah diadakan di Jengka, […]

na-o-30dws

Majlis Resepsi Nina & Azizi


Jika sebelum ini saya ada poskan tentang majlis akad nikah Nina & Azizi yang telah diadakan di Jengka, Pahang; kali ini saya nak kongsikan pula tentang majlis resepsi mereka. Majlis resepsi ini diadakan pada hari yang sama dengan akad nikah. Sebaik selesai upacara akad nikah di Masjid Sultan Haji Ahmad […]

N&A-372ws

Majlis Akad Nikah Nina & Azizi


Kali ini saya dapat job di Jengka pulak. Akad nikah dan bersanding pada hari yang sama. Oleh kerana pada hari sebelumnya saya cover wedding photography di Serdang, Selangor saya terpaksa bertolak ke Jengka selepas solat subuh pada hari majlis. Di pertengahan jalan perut buat hal pulak. First stop di RnR […]

Akad Nikah

Majlis Bertandang – Hazmi & Nurul


Ribuan terimakasih diucapkan kepada pasangan Hazmi & Nurul kerana mereka mengambil pakej fotografi perkahwinan penuh dari kami. Pakej fotografi perkahwinan yang mereka ambil merangkumi majlis akad nikah, majlis resepsi/bersanding dan juga majlis bertandang. Saya telahpun postkan tentang majlis akad nikah dan juga resepsi mereka yang diadakan di Dengkil, Selangor dalam […]

H&N-Tndg-439ws edt vbws

Promosi Pakej Fotografi Perkahwinan Ramadhan 2016


NIKAH DAN SANDING SATU ALBUM MANA CUKUP. KENALAH DUA ALBUM KAN. ______________________________________________________________ Gambar banyak yang cantik-cantik. Kalau satu je album banyak yang terpaksa kena tolak tepi. Sayang la pulak kan. Nanti ada yang kecik hati gambar tak masuk dalam album. Habis tu macam mana ya? Nak book pakej dengan dua […]

Pakej Fotografi Perkahwinan Murah 2016

Syawal 1437 Hijrah Fashion Showcase by Bahari Asyek – Segmen 2


Ini merupakan bahagian kedua dari pertunjukan fesyen koleksi Hari Raya Aidilfitri 2016 dari Bahari Asyek. Ia menampilkan 10 pasang lagi pakaian hasil rekaan Bahari Asyek. Bagi mendapatkan koleksi yang cantik ini silalah berkunjung ke butik mereka di Lot F10C, 1st Floor, Plaza Shah Alam (bersebelahan dengan Hotel Concorde Shah Alam). […]

Kebaya empat dara dari broked india

Syawal 1437 Hijrah Fashion Showcase by Bahari Asyek – Segmen 1


Selain dari mengambil gambar untuk majlis perkahwinan, saya juga melibatkan diri dalam fotografi untuk dunia fesyen. Dengan perkembangan pesat dalam industri fesyen di Malaysia, ianya merupakan satu subjek fotografi yang amat menarik untuk dirakam dengan kamera. Baru-baru ini saya telah diberi peluang untuk menjadi jurugambar rasmi oleh butik pakaian tradisional […]

Kurung Moden Ladu

Majlis Resepsi Hazmi & Nurul


Dulu saya ada poskan tentang majlis akad nikah Hazmi & Nurul berserta dengan gambar-gambar sekitar majlis tersebut. Dah lama jugak tu. Lupa pulak nak updatekan tentang majlis resepsi mereka. Majlis resepsi tersebut diadakan sehari selepas majlis akad nikah di Dengkil. Untuk sesi outdoor pula, atas permintaan pengantin ianya telah diadakan […]

H&N-Sanding-734edt vb cws