Tag Archives: bertandang


Majlis Perkahwinan Dengan EcoRide Putrajaya


Pengantin: Shafiq & Ainul Majlis: Bertandang Lokasi: Dewan Sri Siantan, Putrajaya Wedding Planner, Makeup & Katering: Azue Bridal Jurugambar & editor: Nik Hamidi Dalam salah satu majlis bertandang yang saya cover di Putrajaya pada tahun 2016 pengantin telah menyewa dua unit kenderaan EcoRide milik Perbadanan Putrajaya. Satu unit kenderaan tersebut […]

Wedding Photoshoot – Seremban Revisited


Pengantin: Asfi & Shieyra Majlis: Bertandang Lokasi: Seremban Jurugambar & editor: Nik Hamidi Setiap kali mendapat job di Seremban saya pasti teruja untuk shoot di sana. Seremban meninggalkan banyak nostalgia dalam kehidupan saya. Ini kerana sejak di tingkatan 1 lagi saya membesar di asrama di Seremban sehinggalah saya menamatkan A-Level saya […]

Majlis Bertandang – Hazmi & Nurul


Ribuan terimakasih diucapkan kepada pasangan Hazmi & Nurul kerana mereka mengambil pakej fotografi perkahwinan penuh dari kami. Pakej fotografi perkahwinan yang mereka ambil merangkumi majlis akad nikah, majlis resepsi/bersanding dan juga majlis bertandang. Saya telahpun postkan tentang majlis akad nikah dan juga resepsi mereka yang diadakan di Dengkil, Selangor dalam […]

Promosi Pakej Fotografi Perkahwinan Ramadhan 2016


NIKAH DAN SANDING SATU ALBUM MANA CUKUP. KENALAH DUA ALBUM KAN. ______________________________________________________________ Gambar banyak yang cantik-cantik. Kalau satu je album banyak yang terpaksa kena tolak tepi. Sayang la pulak kan. Nanti ada yang kecik hati gambar tak masuk dalam album. Habis tu macam mana ya? Nak book pakej dengan dua […]

Pakej Fotografi Perkahwinan Murah 2016

Kek Perkahwinan Macarons


Kek perkahwinan merupakan salah satu elemen penting dalam perkahwinan moden. Jika ditanya dari manakah aslanya tradisi ini, harap maaf sebab saya tak tahu dan tak arif dalam bab ini. Mungkin ianya sekadar ikut-ikutan dan akhirnya menjadi trend dalam setiap perkahwinan. Kebiasaannya dalam sesuatu majlis resepsi atau persandingan, upacara memotong kek perkahwinan […]

Group Photo Dalam Format Potret (menegak)


Saya ada menerima beberapa pertanyaan dari beberapa pembaca blog ini tentang format terbaik untuk group foto. Mestikah group foto dibuat dalam format landscape (horizontal) sahaja? Jawapan saya: Bergantung pada keadaan. Pada kebiasaannya gambar berkumpulan memang lebih cantik dalam bentuk horizontal berbanding bentuk potret (menegak). Tetapi dalam setengah-setengah keadaan terdapat beberapa […]

Majlis Bertandang Aalif & Fareeza


Majlis ni sebenarnya dah lama tapi tak sempat nak share di blog ni sebelum ni. Tapi sebab saya dah post tentang pelamin untuk majlis ni yang saya pilih sebagai terbaik di tahun 2015 (lihat link Pelamin Terbaik 2015) tak sah pulak rasanya kalau tak kongsikan gambar dari majlis bertandang tersebut.

Majlis Bertandang – Izhar & Hajar


Siapa kata di Jengka tak ada tempat cantik untuk outdoor? Majlis bertandang ini diadakan di Felda Lepar, Jengka, Pahang. Seminggu sebelum majlis Izhar a.k.a. Along berjumpa dengan saya. Salah satu `masalah’ yang disebutkan ialah tak tau kat mana nak shoot outdoor. Katanya di Jengka mana ada tempat menarik. Saya bagi […]

Jurugambar Perkahwinan

7 Fakta Dari Fotografi Perkahwinan Ilmi & Mas


Alhamdulillah, untuk kali ini saya sekali lagi diberi kepercayaan oleh sepasang pengantin untuk merakamkan foto majlis perkahwinan mereka bermula dari majlis akad nikah, resepsi sebelah perempuan(kedua-duanya di Kuang, Selangor) dan juga majlis bertandangdi Sri Manjung, Perak. Saya tentunya amat teruja untuk merakamkan ketiga-tiga majlis mereka dalam foto. Di sini ada […]

syoknya kahwin

Majlis Bertandang Zehan & Aiza


Pada 31 Mei 2014 saya telah menyelesaikan tugasan untuk fotografi perkahwinan Zehan dan Aiza di Temerloh, Pahang. Majlis perkahwinan tersebut merupakan sambutan untuk sebelah Aiza iaitu majlis akad nikah dan resepsi yang dilangsungkan satu hari. Anda boleh lihat link tersebut di sini. Majlis bertandang sebelah lelaki hanya dilangsungkan kira-kira tiga […]

Wedding Photography