Tag Archives: bertandang


Afifi & Afida – Majlis Bertandang


Salah satu soalan yang sering diutarakan semasa shoot wedding ialah, “Nanti outdoor nak shoot kat mana?”. Kalau nak dikirakan kita memang mempunyai banyak pilihan. Tetapi kadang-kadang ada juga kekangan seperti faktor mengejar masa, cuaca dan juga jarak serta trafik jem. Oleh itu untuk majlis ini yang diadakan di dewan Kolej […]

Haq & Nadhirah di Tasik Titiwangsa


Ni satu lagi job lama yang tak sempat saya nak kongsikan di blog sebelum ini. Saya nak kongsikan hasil dari job wedding ini sebab kawasan sekitar Tasik Titiwangsa memang sentiasa memberikan hasil terbaik untuk photoshoot. Ini merupakan photoshoot majlis bertandang. Saya deal dan close job ni masa shoot majlis sebelah […]

Majlis Perkahwinan Dengan EcoRide Putrajaya


Pengantin: Shafiq & Ainul Majlis: Bertandang Lokasi: Dewan Sri Siantan, Putrajaya Wedding Planner, Makeup & Katering: Azue Bridal Jurugambar & editor: Nik Hamidi Dalam salah satu majlis bertandang yang saya cover di Putrajaya pada tahun 2016 pengantin telah menyewa dua unit kenderaan EcoRide milik Perbadanan Putrajaya. Satu unit kenderaan tersebut […]

Wedding Photoshoot – Seremban Revisited


Pengantin: Asfi & Shieyra Majlis: Bertandang Lokasi: Seremban Jurugambar & editor: Nik Hamidi Setiap kali mendapat job di Seremban saya pasti teruja untuk shoot di sana. Seremban meninggalkan banyak nostalgia dalam kehidupan saya. Ini kerana sejak di tingkatan 1 lagi saya membesar di asrama di Seremban sehinggalah saya menamatkan A-Level saya […]

Majlis Bertandang – Hazmi & Nurul


Ribuan terimakasih diucapkan kepada pasangan Hazmi & Nurul kerana mereka mengambil pakej fotografi perkahwinan penuh dari kami. Pakej fotografi perkahwinan yang mereka ambil merangkumi majlis akad nikah, majlis resepsi/bersanding dan juga majlis bertandang. Saya telahpun postkan tentang majlis akad nikah dan juga resepsi mereka yang diadakan di Dengkil, Selangor dalam […]

Promosi Pakej Fotografi Perkahwinan Ramadhan 2016


NIKAH DAN SANDING SATU ALBUM MANA CUKUP. KENALAH DUA ALBUM KAN. ______________________________________________________________ Gambar banyak yang cantik-cantik. Kalau satu je album banyak yang terpaksa kena tolak tepi. Sayang la pulak kan. Nanti ada yang kecik hati gambar tak masuk dalam album. Habis tu macam mana ya? Nak book pakej dengan dua […]

Pakej Fotografi Perkahwinan Murah 2016

Kek Perkahwinan Macarons


Kek perkahwinan merupakan salah satu elemen penting dalam perkahwinan moden. Jika ditanya dari manakah aslanya tradisi ini, harap maaf sebab saya tak tahu dan tak arif dalam bab ini. Mungkin ianya sekadar ikut-ikutan dan akhirnya menjadi trend dalam setiap perkahwinan. Kebiasaannya dalam sesuatu majlis resepsi atau persandingan, upacara memotong kek perkahwinan […]

Group Photo Dalam Format Potret (menegak)


Saya ada menerima beberapa pertanyaan dari beberapa pembaca blog ini tentang format terbaik untuk group foto. Mestikah group foto dibuat dalam format landscape (horizontal) sahaja? Jawapan saya: Bergantung pada keadaan. Pada kebiasaannya gambar berkumpulan memang lebih cantik dalam bentuk horizontal berbanding bentuk potret (menegak). Tetapi dalam setengah-setengah keadaan terdapat beberapa […]

Majlis Bertandang Aalif & Fareeza


Majlis ni sebenarnya dah lama tapi tak sempat nak share di blog ni sebelum ni. Tapi sebab saya dah post tentang pelamin untuk majlis ni yang saya pilih sebagai terbaik di tahun 2015 (lihat link Pelamin Terbaik 2015) tak sah pulak rasanya kalau tak kongsikan gambar dari majlis bertandang tersebut.

Majlis Bertandang – Izhar & Hajar


Siapa kata di Jengka tak ada tempat cantik untuk outdoor? Majlis bertandang ini diadakan di Felda Lepar, Jengka, Pahang. Seminggu sebelum majlis Izhar a.k.a. Along berjumpa dengan saya. Salah satu `masalah’ yang disebutkan ialah tak tau kat mana nak shoot outdoor. Katanya di Jengka mana ada tempat menarik. Saya bagi […]

Jurugambar Perkahwinan