Category Archives: Uncategorized

Syafiq & Norhashimah – Outdoor Photoshoot


Selepas majlis resepsi untuk pasangan pengantin Syafiq & Norhashimah, plan asal kami adalah untuk mengadakan outdoor photoshoot di kawasan Denai Alam. Tetapi setibanya di tempat yang dituju kami dapati ada construction pulak di kawasan tersebut. Terpaksa la pulak memikirkan lokasi alternatif. Setelah mempertimbangkan pilihan yang ada dan juga jarak lokasi, […]

Majlis Resepsi Syafiq & Norhashimah


Tarikh: Feb 2019Lokasi: Bukit Jelutong, Shah Alam Dalam sesebuah majlis perkahwinan atau persandingan jurugambar janganlah hanya tertumpu kepada pengantin semata-mata. Sebenarnya ada begitu banyak subjek menarik yang boleh diabadikan melalui kamera. Bukan semua gambar tersebut akan dimasukkan ke dalam album perkahwinan, namun setidak-tidaknya kita dapat memberi softcopy kepada pengantin. Dapatlah […]

Majlis Bertandang – Hazmi & Nurul


Ribuan terimakasih diucapkan kepada pasangan Hazmi & Nurul kerana mereka mengambil pakej fotografi perkahwinan penuh dari kami. Pakej fotografi perkahwinan yang mereka ambil merangkumi majlis akad nikah, majlis resepsi/bersanding dan juga majlis bertandang. Saya telahpun postkan tentang majlis akad nikah dan juga resepsi mereka yang diadakan di Dengkil, Selangor dalam […]

Syawal 1437 Hijrah Fashion Showcase by Bahari Asyek – Segmen 3


Setelah melihat koleksi pakaian untuk Hari Raya yang diperagakan dalam segmen 1 dan 2, sekarang siarkan pula busana-busana cantik dari butik Bahari Asyek dalam segmen yang terakhir. 10 pasang pakaian lagi diperagakan oleh model-model cantik. Bagi mendapatkan koleksi yang cantik ini silalah berkunjung ke butik Bahari Asyek di Lot F10C, […]

Kebaya Puteri Perak dengan fabrik brocade

Majlis Aqiqah Rayyan Anaqi


Sekali lagi saya diberi kepercayaan untuk menjadi jurugambar bagi majlis aqiqah dan cukur jambul Rayyan Anaqi bin Roslan. Majlis ini sebenarnya telah berlangsung agak lama dulu tapi saya baru berkesempatan untuk membuat posting tentangnya. Rayyan Anaqi merupakan anak pertama dari perkahwinan Roslan dan Azlyn. Mereka merupakan pelanggan saya semasa majlis […]

Sesuatu Tawaran Yang Hebat Menanti Anda


Insya Allah, dalam masa seminggu lagi iaitu pada 25 Januari 2016 nanti blog nikhamidi.com akan menyambut ulangtahun yang ke-4. Blog ini yang diasaskan oleh saya atas gabungan minat saya pada dua bidang iaitu fotografi dan juga penulisan. Namun begitu, sebaik bermula banyak pula cabang-cabang lain yang saya minati dan banyaklah […]

Perkahwinan Artis 2016


Agak-agaknya lah kan, pada tahun 2016 ni artis manakah yang akan naik pelamin ya? Yang masih fresh ialah Marsha Milan dan pasangannya Mohamed Shaiful Nizam. Mereka telahpun diakadnikahkan pada 31 Disember 2015. Majlis resepsi pula akan berlangsung pada 8 Januari 2016 di Hotel Majestic. Kiranya majlis perkahwinan dua tahun lah ni […]

Perkahwinan Artis Malaysia Sepanjang 2015


Tahun 2015 baru saja meninggalkan kita dengan berbagai-bagai kenangan dalam perjalanan hidup kita. Ada yang pahit, ada yang manis, ada yang masam, ada juga yang masin. Yang tiga rasa dan sweet sour pun ada. Ramai jugak lah artis-artis Malaysia yang mengadakan majlis perkahwinan sepanjang tahun 2015. Pelakon cun Jue Aziz […]

Dialog Yang Tak Sedap Didengar di Majlis Perkahwinan


Dalam kehidupan kita ini, walau apa pun yang kita lakukan pastinya kita tak akan dapat memuaskan hati semua pihak. Begitulah juga dalam majlis perkahwinan. Pasti banyak cakap belakang-belakang yang berbunyi. Pasti banyak suara-suara sumbang. Pasti ada pengulas-pengulas dan pengkritik-pengkritik tak bertauliah yang bercakap. Berikut adalah antara dialog-dialog sumbang yang pasti […]