Category Archives: Jurugambar Perkahwinan

Jurugambar Perkahwinan Malaysia

Sekali Lagi Shoot Anak Encik Hisham Kahwin


Dulu pada bulan Januari 2015 saya ada shoot untuk majlis akad nikah dan resepsi bagi dua orang anak Encik Hisham – iaitu pasangan Dr Hidayah & Dr Afnan serta Faris & Athirah. Majlis resepsi mereka telah diadakan serentak di Dewan RRIM, Sg Buloh. Kemudian pada awal 2016, Encik Hisham contact […]

Wedding Photoshoot – Seremban Revisited


Pengantin: Asfi & Shieyra Majlis: Bertandang Lokasi: Seremban Jurugambar & editor: Nik Hamidi Setiap kali mendapat job di Seremban saya pasti teruja untuk shoot di sana. Seremban meninggalkan banyak nostalgia dalam kehidupan saya. Ini kerana sejak di tingkatan 1 lagi saya membesar di asrama di Seremban sehinggalah saya menamatkan A-Level saya […]

Majlis Resepsi 2 – Dr Aina & Dr Ibrahim


Majlis resepsi kali kedua untuk pasangan Dr Aina dan Dr Ibrahim telah diadakan di Tropicana Golf & Country Resort, Petaling Jaya. Majlis berlangsung meriah di Ballroom kelab golf tersebut dengan dihadiri ramai tetamu. Untuk majlis resepsi ini pengantin lelaki mengenakan sepasang suit berwarna hitam lengkap dengan bowtie manakala pengantin perempuan […]

Majlis Resepsi 1 Dr Aina & Dr Ibrahim


Dalam posting yang lepas saya siarkan tentang majlis akad nikah Aina & Ibrahim di Wisma PKPS, Shah Alam. Kali ini saya teruskan pula dengan majlis resepsi mereka yang diadakan pada hari dan tempat yang sama. Selesai saja majlis akad nikah kedua mempelai dibawa ke Grand Bluewave Hotel Shah Alam untuk […]

Majlis Akad Nikah Dr Aina & Dr Ibrahim


Majlis ni dah agak lama berlangsung. Baru hari ni sempat nak update di blog ni. Maaf la sebab agak busy menyiapkan album-album customer ya. Untuk majlis ini, upacara akad nikah dan majlis resepsi telah diadakan pada hari yang sama di Wisma PKPS, Shah Alam. Untuk posting kali ini kita tumpukan […]

Majlis Resepsi Mimi & Alif


Ini foto dari  job pada bulan Ogos 2016 juga. Majlis resepsi ini diadakan pada hari yang sama dengan akad nikah. Client: Mimi & Alif Majlis: Resepsi Lokasi: Bangi Golf Resort Penulis merupakan jurugambar perkahwinan yang beroperasi di Damansara, Kuala Lumpur. Jika ada sebarang pertanyaan atau tempahan untuk fotografi perkahwinan, pertunangan, harijadi, aqiqah […]

Akad Nikah – Mimi & Alif


Banyak jugak job-job wedding photography yang saya tak sempat nak postkan di blog ini oleh kerana kesuntukan masa. Ya lah bertungkus-lumus nak siapkan album2 pengantin. Yang ni job pada bulan Ogos 2016. Album dah lama deliver cuma blog baru sempat nak update. Client: Mimi & Alif Majlis: Akad Nikah Lokasi: […]

Majlis Akad Nikah Jun & Azhar


Setelah sekian lama tak update kerana kesibukan menyiapkan foto-foto perkahwinan pelanggan, kali ini saya sempatlah update sikit. Ni job selepas Hari Raya Aidilfitri tempoh hari iaitu seminggu lepas raya. Dah lama kan? Tapi baru sekarang sempat nak update di blog ni. Client: June & Azhar Majlis Akad Nikah Tarikh/Waktu nikah: […]

Nina & Azizi – Post Wedding Photoshoot


Pada kebiasaannya setiap pakej fotografi perkahwinan saya datang bersama dengan free outdoor photoshoot pada hari yang sama dengan majlis. Tapi ada juga ketikanya pengantin meminta untuk mengadakan photoshoot outdoor di hari lain atas sebab-sebab tertentu. Bagi pasangan Nina dan Azizi, majlis akad nikah dan resepsi mereka telah diadakan di Jengka, […]