© Copyright 2016
NikHamidi Photography

Perkahwinan Dua Pasang Pengantin


Share this on WhatsApp Ada pelanggan yang bertanya saya jika majlis perkahwinan yang melibatkan dua pasangan pengantin saya caj macam mana? Soalan yang sama juga ada ditanya oleh beberapa jurugambar terutama yang baru berkecimpung dalam bidang ini. Jawapannya mudah sahaja. Jika cover untuk dua pasangan, maka caj adalah dua kali […]

Hafiz & Najwa di Istana Budaya


Share this on WhatsApp Senibina Istana Budaya atau ringkasnya IB tidak dapat dinafikan keindahannya. Begitu juga dengan teknologi pentasnya yang bertaraf dunia. Semenjak ia dibuka baru 3 kali saya berpeluang masuk ke situ iaitu menonton konsert Wings, konsert Search dan juga teater musikal Siti Di Alam Fantasi. Memang canggih. Untuk […]

Roti Gardenia, PKP dan Majlis Perkahwinan


Share this on WhatsApp Diam tak diam sudah hampir dua bulan kita berada di dalam Perintah Kawalan Pergerakan ataupun PKP. Semuanya gara-gara pandemik Covid-19 yang melanda dunia. Ianya akan menjadi salah satu sejarah hitam dunia dengan jumlah jangkitan setakat 3 Mei 2020 adalah 3.3 juta dengan kematian melebihi 238 ribu […]

Vivy Yusof & Duck Scarf


Share this on WhatsApp Sekarang ni antara topik yang tengah hangat ialah tentang Vivy Yusof iaitu seorang ahli perniagaan terkenal dan pengasas FashionValet – satu jenama dalam bidang fesyen tempatan. Semuanya gara-gara komen tentang bantuan kerajaan untuk golongan M40 dan B40 dalam menghadapi situasi Covid19 sekarang. Antara salah satu brand […]

Vivy Yusof's dUCk

Ayuni & Halim – Akad Nikah


Share this on WhatsApp Throwback dari majlis pada tahun 2019. Antara pasangan pengantin yang senang saya nak ingat sebab kedua-dua mereka sangat murah dengan senyuman. Juga mudah memberikan kerjasama sepanjang majlis berlangsung. Pose pun pandai tak payah ajar dah. Untuk posting ini saya ketengahkan gambar-gambar dari majlis akad nikah mereka […]

Bekerja Dengan Sanggar Masri Klasik…


Share this on WhatsApp Sudah agak lama rasanya tak bekerjasama dengan wedding planner yang specialize dalam perkahwinan bertemakan melayu/nusantara klasik ini. Kali terakhir saya bekerjasama dengan Sanggar Masri Klasik ialah pada tahun 2016 di pertunjukan fesyen anjuran Bahari Asyek. Kali ini saya agak berbesar hati apabila pelanggan menghubungi saya dan […]

Perkahwinan Klasik Nusantara

The Sporting Bridesmaid


Share this on WhatsApp Saya selalu percaya bahawa kemeriahan sesuatu majlis perkahwinan itu selain dari kehadiran saudara-mara terdekat juga turut dibantu dengan kehadiran sahabat handai. Apatah lagi jika rakan-rakan anda itu sporting belaka dan melibatkan diri mereka secara dekat dalam majlis tersebut. Apa yang saya paparkan di sini adalah gambar-gambar […]

Hot Date Perkahwinan Tahun 2020


Share this on WhatsApp Baru-baru ini selesailah sudah satu tarikh panas untuk majlis perkahwinan tahun 2020. Tanggal 2 Februari 2020 memang cukup popular untuk pasangan pengantin tak kira apa bangsa dan ugama pun. Ianya satu tarikh yang mudah diingati dan cantik untuk ditulis. 02.02.2020. 02022020. Kalau ditulis dalam font digital […]

Akmal & Farah – Outdoor Photoshoot Yang Tak Menjadi


Share this on WhatsApp Ada kalanya apa yang kita rancangkan tak menjadi kenyataan. Tapi ada kalanya perkara yang tak dirancang itu mungkin memberi sesuatu yang lebih baik. Dalam fotografi perkahwinan pun perkara sama kadang-kadang berlaku. Contohnya untuk post wedding photoshoot bagi pasangan Akmal & Farah ini, kami sepatutnya mengadakan outdoor […]

Akmal & Farah di Westlane


Share this on WhatsApp First posting untuk tahun baru dan juga dekad baru 2020. Tapi ini dari event 2019. Majlis bertandang bertempat di Westlane, Petaling Jaya. Kerjasama antara saya dan juga NC Catering. Penulis merupakan jurugambar perkahwinan yang beroperasi di Damansara, Kuala Lumpur. Jika ada sebarang pertanyaan atau tempahan untuk fotografi perkahwinan, pertunangan, […]