Wedding Photoshoot – Seremban Revisited


Share this on WhatsApp Pengantin: Asfi & Shieyra Majlis: Bertandang Lokasi: Seremban Jurugambar & editor: Nik Hamidi Setiap kali mendapat job di Seremban saya pasti teruja untuk shoot di sana. Seremban meninggalkan banyak nostalgia dalam kehidupan saya. Ini kerana sejak di tingkatan 1 lagi saya membesar di asrama di Seremban sehinggalah […]

Melompat di Hari Jadi


Share this on WhatsApp Bila sebut majlis harijadi biasanya kita akan membayangkan satu suasana kawan-kawan datang bawa hadiah, mingle around disulami dengan game. Bagi yang ada bajet lebih sikit bolehlah dapatkan badut buat persembahan dan magic show. Highlightnya adalah upacara memotong kek dan tiup lilin. Namun sekarang dah ada banyak […]

Majlis Resepsi 2 – Dr Aina & Dr Ibrahim


Share this on WhatsApp Majlis resepsi kali kedua untuk pasangan Dr Aina dan Dr Ibrahim telah diadakan di Tropicana Golf & Country Resort, Petaling Jaya. Majlis berlangsung meriah di Ballroom kelab golf tersebut dengan dihadiri ramai tetamu. Untuk majlis resepsi ini pengantin lelaki mengenakan sepasang suit berwarna hitam lengkap dengan […]

Majlis Resepsi 1 Dr Aina & Dr Ibrahim


Share this on WhatsApp Dalam posting yang lepas saya siarkan tentang majlis akad nikah Aina & Ibrahim di Wisma PKPS, Shah Alam. Kali ini saya teruskan pula dengan majlis resepsi mereka yang diadakan pada hari dan tempat yang sama. Selesai saja majlis akad nikah kedua mempelai dibawa ke Grand Bluewave […]

Majlis Akad Nikah Dr Aina & Dr Ibrahim


Share this on WhatsApp Majlis ni dah agak lama berlangsung. Baru hari ni sempat nak update di blog ni. Maaf la sebab agak busy menyiapkan album-album customer ya. Untuk majlis ini, upacara akad nikah dan majlis resepsi telah diadakan pada hari yang sama di Wisma PKPS, Shah Alam. Untuk posting […]

Majlis Resepsi Mimi & Alif


Share this on WhatsApp Ini foto dari  job pada bulan Ogos 2016 juga. Majlis resepsi ini diadakan pada hari yang sama dengan akad nikah. Client: Mimi & Alif Majlis: Resepsi Lokasi: Bangi Golf Resort Penulis merupakan jurugambar perkahwinan yang beroperasi di Damansara, Kuala Lumpur. Jika ada sebarang pertanyaan atau tempahan untuk fotografi […]

Akad Nikah – Mimi & Alif


Share this on WhatsApp Banyak jugak job-job wedding photography yang saya tak sempat nak postkan di blog ini oleh kerana kesuntukan masa. Ya lah bertungkus-lumus nak siapkan album2 pengantin. Yang ni job pada bulan Ogos 2016. Album dah lama deliver cuma blog baru sempat nak update. Client: Mimi & Alif […]

Cendol Songkok Tinggi


Share this on WhatsApp Di dalam sesebuah majlis perkahwinan tentunya hidangan untuk para tetamu menjadi salah satu elemen penting yang diberi perhatian oleh tuan punya majlis. Hidangan standard yang sering kita lihat tentulah nasi minyak, nasi beriani, nasi hujan panas, juga nasi putih disamping lauk pauk istimewa seperti ayam masak […]

Majlis Akad Nikah Jun & Azhar


Share this on WhatsApp Setelah sekian lama tak update kerana kesibukan menyiapkan foto-foto perkahwinan pelanggan, kali ini saya sempatlah update sikit. Ni job selepas Hari Raya Aidilfitri tempoh hari iaitu seminggu lepas raya. Dah lama kan? Tapi baru sekarang sempat nak update di blog ni. Client: June & Azhar Majlis […]

Di Belakang Tabir Bekerja Dengan Model Kanak-kanak


Share this on WhatsApp Dalam posting yang lepas ada saya paparkan tentang photoshoot untuk tudung kanak-kanak – Tudungsafiyah. Kelihatan cantik dan comel anak-anak itu kan? Itu apa yang anda lihat bila hasilnya dah siap. Namun begitu ada banyak kisah di belakang tabir yang anda tak tahu. Photoshoot untuk  kanak-kanak tidak […]