Rafiq & Atikah – Wedding Outdoor Photoshoot


Share this on WhatsApp Maaf lah ya. Baru sempat nak sambung tentang majlis perkahwinan Rafiq & Atikah. Posting sebelum ini saya hanya paparkan gambar-gambar dari majlis resepsi mereka di Kompleks Sukan Sri Delima, Kepong. Kali ini kita lanjutkan pula kepada sesi outdoor photoshoot mereka pula. Memang rata-rata pengantin hari ini […]

Majlis Perkahwinan Rafiq & Atikah


Share this on WhatsApp Dalam tak sedar rupanya dah agak lama saya tak update blog ini. Bukannya malas, tapi masa memang tak mengizinkan. Memang bila masuk tahun 2018 hari tu saya berkobar-kobar dengan azam untuk update blog sekurang-kurangnya setiap dua minggu. Tapi malangnya azam entah ke mana. Baiklah untuk kick […]

Newborn Photoshoot


Share this on WhatsApp Selain dari aktif mengambil gambar untuk majlis perkahwinan, saya juga menerima permintaan untuk mengambil gambar bayi yang baru lahir. Job ini adalah untuk tahun 2017 yang belum sempat saya kongsikan di sini akibat kesibukan. Sebenarnya saya pernah mengambil gambar Jasmine dan keluarganya dalam maternity photoshoot kira-kira […]

6 Tips Kenduri Kahwin Secara Gotong Royong


Share this on WhatsApp Rasanya dah lama juga saya tak lihat majlis kenduri kahwin diadakan dengan cara bergotong royong. Sepanjang tempoh lebih sepuluh tahun saya berkecimpung dalam bidang fotografi perkahwinan rasanya boleh dibilang dengan jari majlis-majlis kahwin yang dijalankan tanpa katering. Antara yang saya ingat ialah kenduri meriah di kawasan […]

Wedding Photography di Taman Saujana Hijau


Share this on WhatsApp Saya dah lama dengar tentang kecantikan Taman Saujana Hijau ni. Kawasan taman yang berbukit dengan tumbuhan yang cantik. Selalu juga lihat gambar-gambar di internet. Namun begitu sebagai jurugambar perkahwinan kali pertama saya menjejakkan kaki ke sana ialah pada bulan November 2016. Ketika itu saya cover majlis […]

Afifi & Afida – Majlis Bertandang


Share this on WhatsApp Salah satu soalan yang sering diutarakan semasa shoot wedding ialah, “Nanti outdoor nak shoot kat mana?”. Kalau nak dikirakan kita memang mempunyai banyak pilihan. Tetapi kadang-kadang ada juga kekangan seperti faktor mengejar masa, cuaca dan juga jarak serta trafik jem. Oleh itu untuk majlis ini yang […]

Double Wedding Part 1 – Akad Nikah Yong Safiah & Shahril


Share this on WhatsApp Alhamdulillah. Diberi kepercayaan untuk cover double wedding dua beradik yang cantik manis iaitu Yong Safiah dan Yong Fasiha di Rawang. Tugasan pertama ialah untuk majlis akad nikah Yong Safiah dan Shahril. Majlis diadakan di rumah pengantin perempuan di Taman Bersatu, Rawang. Rumah tepi tasik, jadi lepas […]

Haq & Nadhirah di Tasik Titiwangsa


Share this on WhatsApp Ni satu lagi job lama yang tak sempat saya nak kongsikan di blog sebelum ini. Saya nak kongsikan hasil dari job wedding ini sebab kawasan sekitar Tasik Titiwangsa memang sentiasa memberikan hasil terbaik untuk photoshoot. Ini merupakan photoshoot majlis bertandang. Saya deal dan close job ni […]

Majlis Resepsi Perkahwinan di Pullman Putrajaya


Share this on WhatsApp Dalam posting yang lepas saya ada kongsikan tentang majlis akad nikah dan juga outdoor photoshoot untuk pasangan Nadiah & Amran. Penutupnya untuk pasangan ini saya nak kongsikan gambar-gambar perkahwinan mereka sempena majlis resepsi di Pullman Putrajaya Lakeside. Saya memang suka dengan rekabentuk hotel ini semenjak dari […]