Akad Nikah PKP – Atifah & Zuhri


Share this on WhatsAppIni adalah majlis akad nikah yang pertama saya rakamkan dalam suasana PKP. Ketika itu buat pertama kalinya PKP baru saja diisytiharkan di seluruh negara akibat penularan wabak Covid19. Namun pasangan pengantin ini dapat juga menjalankankan akad nikah dalam suasana SOP yang ketat dan hanya dihadiri tidak lebih […]

Suasana Majlis Perkahwinan Semasa Wabak Covid19


Share this on WhatsAppDalam posting yang lepas saya ada kongsikan tentang SOP untuk mengadakan majlis perkahwinan dan keraian disepanjang tempoh PKPP. Kali ini saya ingin berkongsi gambar-gambar dari majlis sepanjang PKPP yang sempat saya ambil sebelum majlis sosial di Selangor tidak dibenarkan semula akibat peningkatan wabak Covid19 di negeri Selangor. […]

SOP Am Penganjuran Majlis Sosial PKPP


Share this on WhatsAppApabila pandemik Covid19 melanda dunia, negara kita tidak terkecuali menerima kesan dari penyebaran penyakit tersebut. Ianya telah merubah sama sekali cara dan gaya hidup kita. Aktiviti pekerjaan, sukan serta sosial turut terkesan. Majlis sosial seperti majlis perkahwinan, keraian dan juga harijadi pada asalnya tidak dibenarkan ketika awal […]

Perkahwinan Dua Pasang Pengantin


Share this on WhatsAppAda pelanggan yang bertanya saya jika majlis perkahwinan yang melibatkan dua pasangan pengantin saya caj macam mana? Soalan yang sama juga ada ditanya oleh beberapa jurugambar terutama yang baru berkecimpung dalam bidang ini. Jawapannya mudah sahaja. Jika cover untuk dua pasangan, maka caj adalah dua kali caj […]

Hafiz & Najwa di Istana Budaya


Share this on WhatsAppSenibina Istana Budaya atau ringkasnya IB tidak dapat dinafikan keindahannya. Begitu juga dengan teknologi pentasnya yang bertaraf dunia. Semenjak ia dibuka baru 3 kali saya berpeluang masuk ke situ iaitu menonton konsert Wings, konsert Search dan juga teater musikal Siti Di Alam Fantasi. Memang canggih. Untuk posting […]

Roti Gardenia, PKP dan Majlis Perkahwinan


Share this on WhatsAppDiam tak diam sudah hampir dua bulan kita berada di dalam Perintah Kawalan Pergerakan ataupun PKP. Semuanya gara-gara pandemik Covid-19 yang melanda dunia. Ianya akan menjadi salah satu sejarah hitam dunia dengan jumlah jangkitan setakat 3 Mei 2020 adalah 3.3 juta dengan kematian melebihi 238 ribu orang. […]

Vivy Yusof & Duck Scarf


Share this on WhatsAppSekarang ni antara topik yang tengah hangat ialah tentang Vivy Yusof iaitu seorang ahli perniagaan terkenal dan pengasas FashionValet – satu jenama dalam bidang fesyen tempatan. Semuanya gara-gara komen tentang bantuan kerajaan untuk golongan M40 dan B40 dalam menghadapi situasi Covid19 sekarang. Antara salah satu brand yang […]

Vivy Yusof's dUCk

Ayuni & Halim – Akad Nikah


Share this on WhatsAppThrowback dari majlis pada tahun 2019. Antara pasangan pengantin yang senang saya nak ingat sebab kedua-dua mereka sangat murah dengan senyuman. Juga mudah memberikan kerjasama sepanjang majlis berlangsung. Pose pun pandai tak payah ajar dah. Untuk posting ini saya ketengahkan gambar-gambar dari majlis akad nikah mereka dahulu. […]