Syafiq & Norhashimah – Outdoor Photoshoot


Share this on WhatsApp Selepas majlis resepsi untuk pasangan pengantin Syafiq & Norhashimah, plan asal kami adalah untuk mengadakan outdoor photoshoot di kawasan Denai Alam. Tetapi setibanya di tempat yang dituju kami dapati ada construction pulak di kawasan tersebut. Terpaksa la pulak memikirkan lokasi alternatif. Setelah mempertimbangkan pilihan yang ada […]

Majlis Resepsi Syafiq & Norhashimah


Share this on WhatsApp Tarikh: Feb 2019Lokasi: Bukit Jelutong, Shah Alam Dalam sesebuah majlis perkahwinan atau persandingan jurugambar janganlah hanya tertumpu kepada pengantin semata-mata. Sebenarnya ada begitu banyak subjek menarik yang boleh diabadikan melalui kamera. Bukan semua gambar tersebut akan dimasukkan ke dalam album perkahwinan, namun setidak-tidaknya kita dapat memberi […]

Syafiq & Syafinaz


Share this on WhatsApp Majlis Resepsi Tarikh: Feb 2019 Lokasi: Temerloh, Pahang Penulis merupakan jurugambar perkahwinan yang beroperasi di Damansara, Kuala Lumpur. Jika ada sebarang pertanyaan atau tempahan untuk fotografi perkahwinan, pertunangan, harijadi, aqiqah, majlis korporat, portraiture, fashion show atau private shoot anda boleh hubungi saya di http://www.wasap.my/60173749707  Share this on WhatsApp

Sarang Art Hub


Share this on WhatsApp Selepas selesai shoot wedding di Tg Malim terasa lapar dan hauslah pulak. Lantas saya pun mengajak rakan videografer untuk mencari tempat mengalas perut. Memandangkan masing-masing tak pasti destinasi tujuan kami pun sepakat redah ajelah pekan Tg Malim tu. Berpandukan waze kami pun menuju ke pekan Tg […]

5 Sebab Mengapa Anda Perlukan Jurufoto Profesional Untuk Majlis Perkahwinan


Share this on WhatsApp Salah satu aspek penting dalam perkahwinan era sekarang ialah fotografi perkahwinan. Ini adalah untuk merakamkan peristiwa bersejarah dalam hidup pengantin sebagai kenangan dimasa hadapan. Adakalanya aspek ini tidak begitu dititikberatkan oleh pengantin. Mungkin ada sebab-sebab yang tersendiri. Namun begitu cuba anda renungkan – belanja yang besar […]

Majlis Perkahwinan Pegawai Tentera


Share this on WhatsApp Biasanya majlis perkahwinan pegawai tentera atau pun polis begitu menarik minat tetamu yang hadir. Ini kerana terdapat kelainan pada majlis mereka. Antara perkara yang akan kita temui pada majlis perkahwinan pegawai tentera atau pegawai polis adalah: Memakai uniform – kebiasaan yang saya lihat pengantin lelaki yang […]

Off Camera Flash


Share this on WhatsApp Biasanya untuk shoot majlis perkahwinan saya cuma membawa satu light stand. Itupun biasanya cuma digunakan untuk outdoor photoshoot sahaja. Di lokasi perkahwinan seperti di dewan mahupun rumah saya biasanya hanya menggunakan on camera speedlight. Ini adalah bagi memudahkan dan mempercepatkan pergerakan. Maklumlah kalau shoot wedding ni […]

Sheila Majid in The House


Share this on WhatsApp Baru-baru ini saya berpeluang cover satu majlis anjuran Malaysia Petroleum Club bertempat di Kuala Lumpur Convention Center. Majlis yang dinamakan Oilmen Gala Night dengan tema 007 James Bond. Highlight pada malam tersebut sudah semestinya persembahan dari artis jemputan. Yang bestnya artis yang dijemput merupakan penyanyi kegemaran […]

Rafiq & Atikah – Wedding Outdoor Photoshoot


Share this on WhatsApp Maaf lah ya. Baru sempat nak sambung tentang majlis perkahwinan Rafiq & Atikah. Posting sebelum ini saya hanya paparkan gambar-gambar dari majlis resepsi mereka di Kompleks Sukan Sri Delima, Kepong. Kali ini kita lanjutkan pula kepada sesi outdoor photoshoot mereka pula. Memang rata-rata pengantin hari ini […]